E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTemsilciler Meclisi'ndeki oturuma tehdit iptali---

Temsilciler Meclisi'ndeki oturuma tehdit iptali

Temsilciler Meclisi'ndeki oturuma tehdit iptali
04 Mart 2021 - 04:12 borsagundem.com

Kongre polisi tarafından 4 Mart (bugün) için yapılan ikinci baskın tehdidi uyarısı ciddiye alındı. Temsilciler Meclisi'nde bugün yapılması gereken oturum iptal edildi

ABD Kongre Polisi'nin, bir milis grubun ABD Kongresi’ne tehdit oluşturabileceği uyarısı yapmasının ardından Temsilciler Meclisi, 4 Mart Perşembe günkü (bugünkü) oturumunu iptal etti.

Temsilciler Meclisi’nin güvenlikten sorumlu yetkilisi Timothy Blodgett, Kongre üyelerini Perşembe ve Cumartesi günleri arasında devam eden bir tehdit olasılığı konusunda bilgilendirdi. Blodgett, bunun bazı grupların kendilerince ‘gerçek başkanlık yemin töreni tarihi’ olarak tanımladıkları zamanda yapılabilecek olası protesto ve gösteri faaliyetlerine işaret ettiğini bildirdi.

Temsilciler Meclisi’nin Perşembe günü polis reformu tasarısını tartışması ve oylaması planlanıyordu. Ancak Meclis danışmanlarından biri polisin belirli bir milis grubunun Kongre’ye güvenlik tehdidi oluşturabileceği istihbaratı nedeniyle planda değişiklik yapıldığını bildirdi.

Yetkililer aşırı sağcı milis grubunun Başkan Donald Trump’ın destekçilerinden oluşan ve Kongre binasına 6 Ocak’ta saldırarak Joe Biden’ın seçim zaferinin onaylandığı Temsilciler Meclisi oturumunu engellemeye çalışan çeteye dahil olduğunu bildirdi.

Eski Başkan Trump’ın 3 Kasım seçimlerinin gerçek kazananı olduğuna inanan aşırı sağcı komplo teorisi destekçileri Trump’ın yemin ederek göreve başlayacağı tarih olarak 4 Mart’ı görüyor. ABD’de 1933’te Anayasa’nın 20. Ek Maddesi kabul edilmeden önce tüm başkanlar 4 Mart’ta yemin ediyordu.

ABD Adalet Bakanlığı biri polis beş kişinin hayatını kaybettiği 6 Ocak saldırısının ardından 300’den fazla kişi hakkında suçlamada bulundu. Tutuklananlar arasında Oath Keepers, Three Percenters ve Proud Boys aşırı sağcı gruplarının üyeleri de vardı. Oath Keepers ve Three Percenters, silahlı milis gruplar arasında yer alıyor.

SENATO TEŞVİK PAKETİNİ GÖRÜŞECEK

Senato’nun ise planlandığı gibi Perşembe günü Biden’ın 1,9 trilyon dolarlık Corona virüsü yardım paketini tartışmaya başlayacağı belirtildi.

Kongre Polis Teşkilatı Başkan Vekili Yogananda Pitmann 25 Şubat’ta Kongre’de verdiği ifadesinde Trump destekçilerinin “binayı havaya uçurma” ve “Kongre üyelerini öldürme” niyetlerini belli ettiklerini söylemişti.

Blodgett, Kongre Polis Teşkilatı’nın Kongre civarındaki güvenlik önlemlerini arttırdığını kaydetti.

6 Ocak saldırısının ardından Kongre binası civarında benzeri görülmemiş yoğun güvenlik önlemleri alınmıştı. Bunlar arasında dikenli tellerle çevrili çitler ve Ulusal Muhafızlar’ın beklediği kontrol noktaları da var. 5 bin kadar askerin de Mart ayının ortasına kadar Kongre’yi korumaya devam etmesi bekleniyor.

6 Ocak 2020 - Eski Başkan Trump destekçilerinin Kongre binasına saldırısında polisin kalabalığı dağıtmak için kullandığı mühimmatın bina önündeki ışık patlamasına neden olduğu tahmin ediliyor

Kongre saldırının ardından çok sayıda oturum düzenlemişti. Kongre liderleri binayla ilgili yeni güvenlik önlemleri konusunda yeni tavsiyeler almayı bekliyor.

Temsilciler Meclisi, 6 Ocak saldırıları öncesinde Kongre yakınında destekçilerine seslenen eski Başkan Trump hakkında 13 Ocak’ta isyana teşvik suçlaması yapmış, ancak Senato 13 Şubat’taki oturumunda gerekli üçte iki oy çoğunluğuna sahip olmadığı için Trump’ı aklamıştı. (amerikaninsesi.com)

ABD Kongre'sinde ikinci baskın alarmı!

 

Biden'dan 1400 dolarlık nakit destekten geri adım

 

Kongre baskınıyla ilgili Pentagon için şok iddia

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)