E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTemsa geçici konkordato istedi---

Temsa geçici konkordato istedi

Temsa geçici konkordato istedi
25 Aralık 2019 - 17:45 borsagundem.com

Üretimini askıya alan otobüs ve midibüs üreticisi TEMSA, geçici konkordato aldı

Şirketten yapılan açıklamada "Bu vesile ile hızla üretime başlayarak, tüm yan sanayi ve bayilerimizin de desteği ile satışlarımıza ve ihracatımıza hızla devam ederek markamızı koruyacak, ürün geliştirmeye devam edebilecek ve en önemlisi kartların yeniden dağıtıldığı elektrikli otobüs dünyasındaki yerimizi pekiştirebileceğiz" denildi. TEMSA bankalardan borçlarının yeniden yapılandırılmasını talep etti.

Otobüs ve midibüs üreticisi TEMSA, geçici konkordato aldı. Şirketten yapılan açıklamada "Bu vesile ile hızla üretime başlayarak, tüm yan sanayi ve bayilerimizin de desteği ile satışlarımıza ve ihracatımıza hızla devam ederek markamızı koruyacak, ürün geliştirmeye devam edebilecek ve en önemlisi kartların yeniden dağıtıldığı elektrikli otobüs dünyasındaki yerimizi pekiştirebileceğiz" denildi. TEMSA bankalardan borçlarının yeniden yapılandırılmasını talep etti.

Temsa'dan yapılan açıklama şöyle:

"TEMSA yeni gücü ile Avrupa ve Amerika’daki yapılanmasını tamamlayarak, büyüme vizyonu ile yoluna devam ederken bankalarının vadesi henüz gelmemiş canlı kredileri geri çağırarak başlattığı hacizler ve bunun devamında üretime parça ve hizmet sağlayan bazı yan sanayicilerimizin aksayan ödemeler gerekçesiyle başlattığı haciz istemi başvuruları kıymetli kamuoyunun malumudur.

 Şirketimiz yurt dışında büyük başarılara imza atılan bir dönemde gerçekleşen bu beklenmeyen hacizler neticesinde üretimi durdurmak mecburiyetinde kalmıştır. Bunun sonucunda yurt içinde ve yurt dışında alınan siparişleri ve taahhütleri yerine getirememe noktasına gelinmiştir. 50 yılda büyük emeklerle kurulan küresel bir Türk markasının, yeniden oluşturulmasının büyük emek ve zaman alacak güven kaybına uğraması kaçınılmazdır.

TEMSA olarak uluslararası itibarımızın yanında başta çalışanlarımız, servislerimiz, bayilerimiz ve yan sanayimiz olmak üzere tüm ekosistemimize karşı önemli sorumluluklarımız bulunmaktadır. Bu sorumluluğun getirdiği bilinçle şirketimiz konkordatoya müracaat etmiş ve geçici konkordato almıştır.

Bu vesile ile hızla üretime başlayarak, tüm yan sanayi ve bayilerimizin de desteği ile satışlarımıza ve ihracatımıza hızla devam ederek markamızı koruyacak, ürün geliştirmeye devam edebilecek ve en önemlisi kartların yeniden dağıtıldığı elektrikli otobüs dünyasındaki yerimizi pekiştirebileceğiz. Tüm bunlar sayesinde daha önce ödemeye başladığımız borçlarımızı sağlıklı ve planlı bir şekilde ödeyerek bankalarımıza karşı sorumluluklarımızı da yerine getirme imkanına da kavuşmuş olacağız. 

Türkiye’nin TEMSA’sının sürdürülebilir bir dünya markası olarak yoluna devam edebilmesi için bankalarımızdan halen talebimiz, karşılıklı mutabakat ile TEMSA’nın borçlarının yeniden yapılandırılmasıdır.

 TEMSA gerek istihdam gerekse ihracatta Türkiye’nin gururu olacak, bayrağımızı tüm dünyada gururla dalgalandırmaya devam edecektir. Bu konudaki kararlılığımızı tüm kamuoyu ile paylaşmak isteriz."

Üretim durdurulmuştu! TEMSA’da yeni gelişme

TEMSA'da sorunlar ne olacak?

TEMSA’dan resmi ‘haciz’ açıklaması

Temsa'ya hacizler başladı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cingiz26 Aralık 2019 07:46

    Sabancı hülle ile hisselerini yabancı bir fona devredilmiş göstermişti, 3 türk yatirimcinin isviçre kurduğu fona!ama bazıları el koymayı kafaya koymuş, el koyup milli ve yerli otomobil ihalesini alan şirketlere 49 yıllığına kiralayacaklar

  • emekci25 Aralık 2019 22:36

    katarlılara satmak için bankalar üzerinden batırmaya çalışıyorlar

  • ADANALI26 Aralık 2019 14:43

    hayırdır kim neye el koyuyor az kumdan başınızı çıkarın k.ç.nız üşüdü beyniniz orada ya.... satışta zaten hile vardı devlet bankaları dolandırılmaya çalışıldı ortalama 350 milyoncuk yurtdışına kaçırıldı artı ön ödemesi alınmış şiparişlerin parasıda yok ortada malzeme gönderen firmalara düzgün ödemede yok az protein alın saman yemeyin alan adamlar hangi holdingi batırmış?

  • Emekci26 Aralık 2019 07:44

    Evet sanırım borsa bilginiz yok laf olsun diye yorum yapıyorsunuz. Temsa Mayıs ayında sahipleri 3 türk olan Isveçli bir yatırım fonuna devredilip bankaların el2koymasinin önüne geçilmeye çalışıldı. Ama bazı güçlerin niyeti kötü, bankalar üzerinden sıkıştırıp el koymaya çalışıyorlar. Hazıra konma derdindeler

  • Erol26 Aralık 2019 00:20

    Evet sanırım borsa bilginiz yok laf olsun diye yorum yapıyorsunuz. Temsa Mayıs ayında İsveçli bir yatırım Fonuna zaten satılmış. Katarlılar talip olursa öpüp başlarına koyarlar. Temsa Sabancı'nın değil şu an . Biraz araştırın lğtfen

  • HAYRİYE ÇIKRIKCI25 Aralık 2019 21:40

    Tüm dünya da kriz var özelliklede otomol sektörleri krizde dünya artık doyum noktasına gelmiş olup eski tip otomobiller yeni teknolojilerle tez elden değiştirebilen şirketler ayakta kalacak diğerleri batacaktır.

  • Itri26 Aralık 2019 08:44

    Temsa karlı bir şirket, üretiminin çoğu da ihraç ediiyor. Sorun uzun vadeli kredileri erken çağırıp batmaya zorlanması. Kredi bulup üretime devam eder, bir daha da devlet bankasından kredi çekme gafletinde bulunmaz

  • Selahattin Ölmez25 Aralık 2019 20:23

    bu işin doğasında var.hiç bir varlık ALLAH hariç kalıcı değildir.sonsuza kadar bir firma var olacak diye bir şeymi var.çağa ayak uyduranlar kalır uyduramayanlar batar.tarihde ne dev gibi firmalar battılarki bu batmasınmı.senin gibi dar ve man kafalıların kafası almaz.suriye imiş ulan suriye ye el atmasa idik şimdi suriyede bir kürt devleti kurulmuş ve alevi içimize geçmişti.yerli otomobilmiş neden yapmayalım.sen bence fetö veya pkk taraftarısınki ülkemizin kalkınmasını istemiyorsun.sabancının tüm şirketleri sıkıntılı borsada işlem yapıyor isen belki bilirsin.sabancının aldığım hisse senetleri iki senedir zarardayım şahsen.bunlar alışmışlar koç ve sabancı grubu ülkede tekel ve arkalarında chp hükümetleri vardi şimdi farklı rakipler çıktı.tabiki kendini geliştiremez isen çağa ayak uyduramaz isen batar gidersin.

  • Sabancı ise 5 dakika düşün.25 Aralık 2019 19:47

    Vardır arkasında bir film bu işin.