E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTemmuz maaş zammı ne kadar olacak? Uzman isim yanıtladı---

Temmuz maaş zammı ne kadar olacak? Uzman isim yanıtladı

Temmuz maaş zammı ne kadar olacak? Uzman isim yanıtladı
21 Haziran 2022 - 09:32 borsagundem.com

4 Temmuz günü açıklanacak enflasyon rakamlarıyla birlikte 6 aylık enflasyon belli olacak. 2022 Temmuz zammının ardından SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin alacağı zam oranıyla birlikte en düşük ve en yüksek memur maaşı netlik kazanacak.

Temmuz ayına sayılı günler kaldı. Emekli ve memurun gözü ise 4 Temmuz'da açıklanacak enflasyon rakamında. Merkez Bankası, haziran ayı enflasyon beklentisinin 3.75 olduğunu açıkladı.

CNN TÜRK'ün haberine göre; Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, "4 Temmuz tarihinde TÜİK enflasyon rakamlarını açıklamış olacak. TÜİK'in yapmış olduğu açıklamada 5 aylık enflasyonumuz yüzde 34.69'a geldi. Merkez Bankası'nın haziran ayı enflasyon tahmini 3.75 olarak belirtildi. Topladığımızda yüzde 38.44 lük bir enflasyona ulaşmış olacağız" dedi.

4 Temmuz'da açıklanacak enflasyon rakamları ile memur ve emekli maaşının ne kadar olması bekliyor?

Özgür Kaya, "En düşük emekli memurumuz şu anda 4.269 lira alıyor. Eğer enflasyon rakamı 3.75 sabit kalır yüzde 38.44'e ulaşırsa, en düşük emeklimizin maaşı 5.910 liraya yükselmiş olacak. En düşük memurumuz, bu aynı zamanda sadece emekliler değil memurlarımızı da ilgilendiren bir durum. Dolayısıyla en düşük memurumuz şu an 6.249 lira maaş alırken, ikinci 6 alık dönemde ise maaşı 8.651 liraya yükselmiş olacak. 2000 öncesi işçi emeklimiz 3.269 alırken, gelecek olan enflasyon farkı ile 4.525 liraya yükselmiş olacak. En düşük Bağ-Kur emeklimizin maaşı ise 2.500 lira. Bu rakam da 3.461 liraya yükselmiş olacak" diye konuştu.

Emekli zammı için kritik tarih 5 Temmuz

 

Memur ve emekli zam oranları değişti!

 

Emekli zamları belli oldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)