E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGoldman Sachs: Temmuz faiz artırımı için canlı---

Goldman Sachs: Temmuz faiz artırımı için canlı

Goldman Sachs: Temmuz faiz artırımı için canlı
09 Haziran 2016 - 19:25 borsagundem.com

Goldman Sachs, Fed faiz artırımı için Temmuz ayı ihtimalinin canlı olduğunu belirtti

S&P 500 Endeksi tüm zamanların zirvesine ulaşırken, Goldman Sachs Group Inc.'in yatırımcılar için bir uyarısı var: Fed Başkanı Janet Yellen kazançlarınızı sınırlamak için burada.

Bankanın borçlanma araçları stratejisi birim yöneticisi Charles Himmelberg'e göre Fed, şahin yanlısı tavrından güvercine dönüp, daha sonra tekrar şahin bir tavır alırken mali şartlardaki dalgalanmalardan önemli ölçüde etkileniyor.

Söz konusu durumda finansal şartlar, ABD büyüme görünümünde etkili olan doların seviyesi, ABD 10 yıllık tahvillerinin faizi ve hisse senetleri oluyor.

Himmelberg, “istihdam piyasalarının sıkılaşması ve enflasyonun artmasıyla, Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) daha geniş parasal şartlara geniş para politikasından daha fazla vazgeçerek cevap vermesinin ihtimal dahilinde olduğunu düşünüyoruz” dedi. Himmelberg, “Bu 'Yellen çağrısı' riskli varlıklarda yukarı yönlü riskin sınırlayabilir” şeklinde devam etti.

Himmelberg, “ABD ekonomistlerimizin ikinci bir artırıma yüzde 40 ihtimal vermesiyle, Temmuz ayı toplantısında faiz artırımına gidilmesi ihtimalinin canlı olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KIRIMLI10 Haziran 2016 11:08

    15 gün önce anket yaptık abd li uzmanların % 60 ı haziran da kesin artırır diyordu.Data geldi,tüh kötü çıktı haziran iptal temmuz ihtimali canlı…Birbirinden ayrı görünen bankalar,yatırım kuruluşları hepsi tek elden yönetildiği için borazan gibiler.2016 yı filan kesin geçelimde hadi 2017 nin ortasında bir çeyrek puan daha arttırsın bu finansal piyasalar için hiçbir şey ifade etmeyecek üstelik o kadar yukarı çekmiş olacaklar ki faiz artırımından sonra gelen düşüşe de realizasyon deyiverecekler…