E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTemettüler borsa getirilerinin itici gücü olacak---

Temettüler borsa getirilerinin itici gücü olacak

Temettüler borsa getirilerinin itici gücü olacak
11 Ekim 2021 - 12:26 borsagundem.com

Bank of America analistleri gelecek 10 yılda borsalarda getiri elde etmek için temettülerin yatırıma çevrilmesi gerektiğini söyledi. Önümüzdeki 10 yılda temettülerini yatırıma çevirmeyenlerin borsa getirileri yüksek olmayacak.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bank of America analistlerine göre hisse satın alarak, uzun vadede alım satım yapmayan yatırımcılar on yıl boyunca yüksek getiri elde edemeyecek. Bank of America Sermaye Piyasaları Stratejisti Savita Subramanian önderliğindeki analist ekibi mevcut değerleme modellerinin önümüzdeki on yılda hissele getirilerinin yatay seyredeceğini gösterdiğini açıkladı.

Yatırımcıların strateji değiştirmesi gerekeceğinin altını çizen ekip, tedarik zincirlerinde yaşanan sorunlar ve küreselleşmenin pik noktasına ulaşmış olmasını neden gösterdi. Subramanian, “korona virüs pandemisiyle ilişkili tedarik zinciri sorunları tüketici ürünlerinin de dışına çıktı. Küresel sürtüşmenin uzun vadede devam edeceğinin sinyalleri ise kolaylıkla görülüyor” dedi. Açıklamasında, “Ancak risk primleri bunu yansıtmıyor” ifadesini kullandı.

Business Insider’ın haberine göre önümüzdeki on yılda borsalarda getiri elde etmek isteyen yatırımcıların, temettü ödemelerine odaklanarak bunları yatırıma dönüştürmesi gerektiği söylendi. Subramanian’ın liderliğindeki analistler, “temettüleri yeniden hisse alımı için kullanmak, 2031 yılında S&P 500’ün 6,000 puana ulaşmasına denk bir getiri sağlayabilir” dedi.

Devamında, “uzun vadeli ortalama büyüme ve temettü ödemeleri, borsalardaki yatay getiri seyrini pozitife dönüştürme potansiyeline sahip” açıklamasında bulundu. Önümüzdeki 10 yılda S&P 500’de 6,000 sınırına ulaşılması, endekste %36’lık bir getiriye işaret ediyor. Bu da yılda %3’lük getiri sağlıyor. Ancak bu rakam, Koyfin verilerine göre geçtiğimiz on yılda kaydedilen %360’lık getiri ile yıllık %16’lık kazancın oldukça küçük bir kısmını oluşturuyor.

Subramanian, hisselerin neredeyse her ölçüte göre oldukça pahalı olduğunu söyleyerek, “ölçüt niteliğindeki endekste çift haneli getirilerin tekrarlanmasının zor olabileceğini” ifade etti. Bank of America’nın tahminleri oldukça karamsar olsa da, borsalarda yüksek getirilerin büyük bir bölümünün temettüler aracılığıyla elde edileceği bir trendin yaklaştığı düşünülüyor.

Morningstar ve Hartford Funds’a göre 1970 yılından bu yana S&P 500’ün toplam getirisinin %84’ü yeniden hisse alımı için kullanılan temettü ödemeleri sayesinde gerçekleşti. borsagundem.com'un derlediği bilgilere göre temettülerin otomatik olarak hisse alımında kullanılabilmesi için yatırımcılar bankalarıyla iletişime geçebilir.

Aynı zamanda yatırımcılar temettü ödemeleri gerçekleştiğinde, bunu seçtikleri herhangi bir hissenin alımında kullanabilir. Örneğin Apple her çeyrekte hisse başı 0,22 dolar temettü ödemesi gerçekleştiriyor. Apple’ın yatırımcıları, bu temettü ödemesiyle otomatik olarak aynı hissede alım gerçekleştirebilir.

Emtia piyasalarında performanslar dikkat çekiyor

 

Altında zayıf seyrin sürmesi bekleniyor

 

ABD'de kripto para fonuna izin çıktı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)