E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTemettü arttı, hisse geri alım hızlandı---

Temettü arttı, hisse geri alım hızlandı

Temettü arttı, hisse geri alım hızlandı
03 Ağustos 2021 - 11:54 borsagundem.com

BP temettüsünü yüzde 4 arttırdı, hisse geri alımlarını hızlandırdı

BP, yüksek petrol ve doğalgaz fiyatlarının ikinci çeyrek karının beklentileri aşarak 2,8 milyar dolara yükseltmesinin ardından temettüsünü % 4 ve hisse geri alımlarını artıracağını bildirdi.

Londra merkezli BP, korona virüs pandemisi nedeniyle enerji talebinin düştüğü zor bir yıldan sonra sektörün toparlanmasının bir işareti olarak hissedar getirilerini artırmak için Royal Dutch Shell, TotalEnergies ve Chevron gibi rakiplerine katıldı.

BP, pandemi zararının ardından on yıl içinde ilk kez Temmuz 2020'de 5,25 cente indirdiği temettüsünü 5,46 sente yükseltti.

BP ayrıca yılın ilk yarısında 2,4 milyar dolarlık nakit fazlası ürettikten sonra önümüzdeki aylarda 1,4 milyar dolar tutarında hisse geri satın almayı planladığını bildirdi.

BP'nin temel yenileme maliyeti karı, şirketin net kazanç tanımı, analistlerin 2,15 milyar dolarlık kar beklentileriyle karşılaştırıldığında, ikinci çeyrekte 2,8 milyar dolara ulaştı.

Küresel borsalar yüzde 15 geri çekilebilir

Avrupa borsaları, Almanya hariç yükselişle açıldı

3 ayda 266 bin bireysel yatırımcı borsadan çıktı

Borsa İstanbul'da enflasyon sonrası dalgalanma sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)