E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıTemel metaller, Çin fabrika verilerinin desteğiyle arttı---

Temel metaller, Çin fabrika verilerinin desteğiyle arttı

Temel metaller, Çin fabrika verilerinin desteğiyle arttı
30 Eylül 2022 - 09:15 borsagundem.com

Temel metallerin çoğunun fiyatı Çin'de iyimser talep görünümü nedeniyle arttı

Temel metallerin çoğu, beklenenden yüksek gelen Çin fabrika verilerinin desteğiyle arttı. Öte yandan, Londra Metal Borsası'nda (LME) Rus metallerine yönelik olası bir yasağın desteği fiyatların artmasına yardımcı oldu.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda Kasım vadeli bakır TSİ 08.32'de %0,5 artışla 61.080 yuan/tona (8.597 doalr) çıkarken, LME'de üç ay vadeli bakır tayay seyrederk 7.539,50 dolar/tondan işlem gördü.

Çin'in fabrika aktivitesi eylül ayında beklenmedik bir şekilde genişledi ve art arda iki aylık daralmanın ardından büyümeye dönüş yaptı.

Artan talep ve sıkı stokların önümüzdeki ay da devam edeceğini tahmin eden analistler gelişmiş verilerin piyasa güvenini artırdığını belirtti.

SHFE'de alüminyum %2 artarken, LME'de %1,3 arttı.

Demir cevheri, Çin'de Kovid ve emlak endişesiyle 3. çeyreği kayıpla kapattı

Dalian ve Singapur'da demir cevheri, bugün bir miktar kazanımlara rağmen, Çin'de sıkı bir sıfır Covid politikasına ilişkin endişeler ve emlak sektöründe dalgalanmaların piyasalara hakim olmaya devam etmesiyle üçüncü çeyreği de kayıpla kapattı.

Ancak, Çin ekonomisine yönelik sürekli politika desteği umutları ve inşaatla ilgili çelik talebinin artması demir cevherine bir miktar destek sağladı.

Dalian Emtia Borsası'nda Ocak vadeli demir cevheri, bugün %0,1 artışla 721,50 yuan/ton (101,66 dolar) ile günün en yüksek seviyesi 730,50 yuan/tonun altında kapattı.

Singapur Borsası'nda, Ekim vadeli demir cevheri, TSİ 10.47'de %0,6 artışla 96 dolar/ton ile seansın en yüksek seviyesi olan 97,55 dolar/tonun altında kapattı.

Analistler, Çin'in 1 Ekim'de başlayacak Altın Hafta tatilleri öncesinde yeniden stoklama talebinin demir cevheri fiyatlarını ve çelik üreticilerinin artan malzeme tüketimini desteklediğini belirtti.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri ve sıcak haddelenmiş rulo %0,9 düşerken, paslanmaz çelik %1,1 arttı.

Dalian'da koklaşabilir kömür ve kok kömürü sırasıyla %0,3 ve %0,2 düştü.

Dalian borsasında bugün gece işlemleri yapılmayacak.

Altın, sterlin ile nefes aldı

 

LME, Rus metallerini yasaklamayı planlıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)