E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıTemel metal fiyatları, doların gevşemesiyle arttı---

Temel metal fiyatları, doların gevşemesiyle arttı

Temel metal fiyatları, doların gevşemesiyle arttı
08 Şubat 2024 - 08:39 borsagundem.com

Temel metaller, zayıf doların ve Çin hisse senedi piyasasında risk duyarlılığının artmasının etkisiyle büyük ölçüde yükseldi, ancak Çin'deki uzun resmi tatil öncesinde işlem yavaştı.

Londra Metal Borsası'nda (LME) üç ay vadeli bakır, TSİ 05.23'te %0,4 artışla 8.346 dolar/tona yükselirken, Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda (SHFE) mart ayı bakır kontratı, %0,3 düşüşle 67.850 yuan/tona (9.431,08 dolar) geriledi.

Politika yapıcılar, ülkenin borsalarını istikrara kavuşturmak için çabalarken, Pekin'in menkul kıymetler gözlemci kuruluşunun başkanını görevden alıp yerine sert eylemlerle tanınan deneyimli bir düzenleyiciyi getirmesinin ardından Çin hisseleri hafif yükseldi.

ABD doları hafif bir düşüş yaşadı ancak dar bir aralıkta işlem gördü.

Ancak, Çin'de 9-16 Şubat'taki Ay Yeni Yılı tatili öncesinde işlemler yavaştı yavaştı.

LME'de alüminyum %0,2 artışla 2.227 dolar/tondan, nikel %0,1 artışla 16.025 dolar/tondan, çinko %0,5 artışla 2.412,50 dolar/tondan, kurşun %0,6 artışla 2.111 dolar/tondan ve kalay %0,8 artışla 25.700 dolar/tondan işlem gördü.

Demir cevheri, emlak talebi umuduyla bir haftanın zirvesine yaklaştı

Çin'de demir cevheri vadeli işlemleri, Çin'in zor durumdaki sektöre bir miktar destek sinyali vermesiyle birlikte emlak piyasasından gelen talebin artacağı umuduyla bir haftanın en yüksek seviyesine yaklaştı.

Dalian Emtia Borsası'nda (DCE) Mayıs vadeli gören demir cevheri, öğlen saatlerinde %1,7 artışla 957 yuan/tona (133,02 dolar) yükseldi. Seansın başında Kontrat 2 Şubat'tan bu yana en yüksek seviyesi olan 964,50 yuan/tona ulaştı.

Singapur Borsası'nda Mart ayı demir cevheri kontratı, %2 artışla 127,50 dolar/tona yükseldi.

Çin, destek önlemlerinin bir parçası olarak önümüzdeki günlerde konut projelerine yönelik finansmanı artırmayı hedefliyor.

Ancak bankaların krizden etkilenen sektöre kredi verme konusundaki isteksizliği, yeni finansmana en çok ihtiyaç duyan sıkıntılı inşaat şirketleri için büyük bir engel olmaya devam edecek.

Analistler, Çin'in önde gelen çelik üreticilerinin demir cevheri stoklarının iki yıldan uzun bir sürenin en düşük seviyesine gerilemesinin, bir haftalık Ay Yeni Yılı tatili sona erdiğinde yeniden stoklama aşamasının fiyatları artırabileceği yönündeki iyimserliği artırdığını belirtti.

Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri %0,6 artışla 3.851 yuan/tondan, sıcak haddelenmiş rulo %0,4 artışla 3.977 yuan/tondan, filmaşin yatay seyrederek 4.058 yuan/tondan, paslanmaz çelik %0,2 düşüşle 13.550 yuan/tondan işlem gördü.

Dalian borsası ve SHFE, Çin'deki resmi tatil nedeniyle 9-16 Şubat tarihleri arasında kapalı olacak.

Petrol fiyatları yükselişte

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)