E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTemapol fabrikasını satıp kiracı oldu---

Temapol fabrikasını satıp kiracı oldu

Temapol fabrikasını satıp kiracı oldu
08 Mart 2019 - 18:54 borsagundem.com

Temapol, Kayseri'de bulunan fabrikasını Sat ve Geri Kirala yöntemiyle Ziraat Katılım Bankası'na 22 milyon liraya satıp geri kiralama kararı aldı

Temapol Polimer Plastik (TMPOL), Kayseri'nin Melikgazi ilçesindeki fabrikasını Sat ve Geri Kirala (Sell and Leaseback) yöntemi ile satılıp, hemen geri kiralanmasına karar verildiğini açıkladı. Konuyla ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamaya göre, şirket mevcut kredi borçlarının kapatılması ayrıca orta ve uzun vadede likiditenin artırılması amacıyla satış için Ziraat Katılım Bankası ile anlaştı. Açıklamada ayrıca, toplam satış bedelinin ise 22 milyon lira olduğu ifade edildi.

Temapol tarafından satış ve kiralama işlemi ile ilgili KAP'a gönderilen açıklamanın tamamı şu şekilde:

Şirket Yönetim Kurulumuz 08.03.2019 Tarihinde toplanarak aşağıda ki kararları almıştır.

Şirketimizin mevcut kredi borçlarının kapatılması ayrıca orta ve uzun vadede likiditenin artırılması amacıyla, sahibi olduğu Kayseri İli, Melikgazi İlçesi, Mimarsinan Mahallesi, 8104 Ada, 25 numaralı parselde bulunan Fabrika Binasının, Sat ve Geri Kirala (Sell and Leaseback) yöntemi ile satılıp, hemen geri kiralanmasına,

Bunun için, 6361 sayılı Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Kanunu kapsamında, Ziraat Katılım Bankası Anonim şirketine satılıp, finansal kiralama yolu ile hemen geri kiralanmasına, Oy birliği ile karar verilmiştir.

SPK'nın II-23.1 sayılı tebliğinin ''Ayrılma Hakkının Doğmadığı Haller'' başlıklı 12 nci madesinin 1 inci fıkrasının (f) bendi uyarınca, finansal kiralama yolu ile yapılacak söz konusu sat-geri kirala işlemi için ayrılma hakkı doğmamaktadır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 98,95
En Yüksek: 102,50
En Düşük: 98,20
Değişim -2,89 %
FK: 73,73
PD / DD: 3,01
İşlem Hacmi 40.207.617
Toplam Adet: 402.486
Ağırlıklı Ort.: 99,96
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)