E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem"Tekstilde İş Var"---

"Tekstilde İş Var"

Tekstilde İş Var
19 Aralık 2015 - 05:52 borsagundem.com

İTHİB ile yenibiris.com tekstil sektörünün ihtiyacı olan insan kaynaklarına ulaşması için örnek projeyi hayata geçirdi

Türkiye ekonomisinin üretim, istihdam ve ihracattaki lokomotif sektörü tekstil ve hazır giyim, ihtiyacı olan tüm elemanlara kolay ulaşmak için yenibiris.com ile işbirliği yaptı.

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) ile yenibiris.com, tekstil sektöründeki işverenlerle iş arayanları buluşturan özel platform kurdu. Diğer sektörlere de örnek olacak proje ‘Tekstilde İş Var’ sloganıyla yenibiris.com altında açılan özel sekmede ilk günde bin kişilik müracaat alındı. Hürriyet İcra Kurulu Başkanı Ahmet Özer, ilk ay 45-50 bin kişiye ulaşılabileceğini, yapılacak duyuru ve tanıtımlarla bu rakamın sonraki aylarda daha da yükseleceğini söyledi. İTHİB Başkanı İsmail Gülle ise “Ülkemizde en önemli sorun işsizlik ve daha da önemlisi genç işsizlik oranlarının yüksek olması. Biz gençlerimizin istihdamı ile çok daha yüksek katma değerli üretimler yapabileceğimize inanıyoruz” diye konuştu.

HERKES İŞİNE BAKSIN

İsmail Gülle, 2015’in zorlu bir yıl olduğunu ancak artık seçimlerin geride kaldığını belirterek, bütün sorunlara rağmen herkesin işini yapmaya odaklanması gerektiğini söyledi. Gülle şöyle konuştu: “Biz işimizi, en iyi bildiğimiz işi yapmaya devam edeceğiz. Çünkü bizim davamız memleket davası. Sektörümüz 1990’lardan itibaren çok güçlü oldu ve daima istediği insan kaynağını bulmakta da zorlandı. Bugün de aynı zorluğu yaşıyoruz. Sektör olarak ülkemizin geleceğinde de çok önemli rol oynayacağımıza inanıyoruz ve bu nedenle de yenibiris.com ile böyle bir işbirliğine gidiyoruz. ‘Tekstilde İş Var’ diyoruz ve bunu iki anlamda da söylüyoruz. Hem sektörün çok uzun yıllar çok güçlü olacağını ve iş üreteceğini hem de bu sektörde iş imkânlarının çok olacağını vurguluyoruz. Bu proje için yenibiris.com’a çok teşekkür ediyoruz.

4 BİN FİRMA KATILIYOR

Şu anda tekstil ve hazır giyim yaklaşık 30 milyar dolarlık ihracat yapıyor. 2023 için koyduğumuz hedeflere ulaşmak için istekliyiz ve gayretliyiz. Bu yüzden de kaliteli, donanımlı insan kaynağı çok önemli ve biz onları istihdama hazırız. İlk etapta bizim birliğimize üye 4 bin civarında firma platformda olacak. Tabii ki sadece İstanbul değil, Türkiye genelinden de sektörden büyük katılım olacak. Aslında, sektörümüzün sadece tekstille ilgili insan kaynağına değil aynı zamanda, pazarlama, muhasebe, yönetim alanlarında da insan kaynağı ihtiyacı çok yüksek. Platform tabii ki vasıfsız ve ara eleman katılımına da açık.”

2016 ÇOK İYİ OLACAK

Hürriyet İcra Kurulu Başkanı Ahmet Özer ise Türkiye’de 1980’lerde başlayan büyüme hamlesinin 2000’lerde vites yükselttiğini bunda da tekstil sektörünün büyük katkısı olduğunu vurguladı. Özer, “Bu katkı daha uzun yıllar devam edecek. 2015 çok zor bir yıl oldu ama evet artık hepimiz işimize odaklanmalıyız. Tekstilin de diğer lokomotif sektörlerimiz gibi çok iyi bir yıl geçireceğine inanıyoruz. 2016’da bazı sektörlere odaklanarak ortak projeler geliştirme kararı aldık. İTHİB ile başladığımız bu proje de bu kapsamda çok özel ve önemli bir proje. Yenibiris.com altında bir sekme açarak orada tekstildeki işverenlerle, bu sektörde iş arayanları buluşturmaya başladık. Projeyi daha da geliştireceğiz. Sayfayı bugün (17 Aralık) açtık ve ilk gün 1000 civarında kişi başvurdu. İlk ayımızda 45-50 bin arası müracaat bekliyoruz. Tabii ki biz kendi üzerimize düşen duyurularımızı ve tanıtımımızı yapacağız. Buna sektörün kendi kanalları da eklenecek.

 Her sektör yetişmiş işgücü istiyor

İSTANBUL Sanayi Odası (İSO) Başkan Yardımcısı ve Türkiye İç Giyim Sanayiciler Derneği Başkanı İrfan Özhamaratlı şunları söyledi: “Bir tarafta ülkemizde ciddi işsizlik var ama bir tarafta da İstanbul Sanayi Odası’nda yaptırdığımız tüm anketlerde, her sektörde yetişmiş iş gücü ihtiyacının da çok yüksek olduğunu görüyoruz. Bu nedenle de yenibiris.com’da kurulan bu platform çok değerli. Tekstil ve hazır giyim aslında yüksek katma değer üreten sektörlerdir. Öyle ki kilogramı 65 sent olan pamuk, hazır giyim olarak kilosu 25 dolardan ihraç ediliyor. Bu da gösteriyor ki sektörümüz uzun yıllar bu ülke için üretmeye devam edecek. Bu açıdan da bu ortak platform sektöre çok büyük katkı sağlayacak.”

Gençleri çekerek başarılı oluruz

DAMAT, Tween ve D’S Damat markalarının sahibi Orka Group Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, “Biz gençlerimize ne kadar önem verirsek sektörün de o kadar başarılı olacağına inanıyoruz. Daha önce birlikte çalışabileceği-mizi bile düşüneme-diğimiz birçok küresel markanın CEO’ları bize diyor ki, ‘bizim arkamızda bizi taşıyan genç bir nesil yok. Siz çok şanslısınız çünkü öyle bir gücünüz var’ diyorlar. İşte bu proje de o nedenle çok önemli. Böyle doğru projelerle gençlerimize ulaşırsak sektörümüz adına gelecek kaygımız da olmaz” dedi. Orakçıoğlu, Orka Group’un halen 3.000 kişilik istihdamı bulunduğunu vurguladı.

Katkısı çok büyük olacak

TÜRKİYE Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Şeref Fayat, “Sektörümüzün çok önemli sorunu gençlerin sektörde çalışması için onların ilgisini çekebilmek. Hem tekstilde hem hazır giyimde istihdam ihtiyacı var. Zaten halen de ülkemizin en çok istihdam sağlayan sektörü konumundayız. Bu projenin bu konudaki katkısı büyük olacak” dedi.

Tekstilde iş bulmak için bu adrese tıkla

İTHİB ile yenibiris.com’un ortak projesinde tekstil sektöründe iş arayanlar, www.yenibiris.com/ithib adresine tıklayacak. İTHİB ve yenibiris’in belirlediği pozisyonlar için başvuru yapacak. Aynı sayfada firmaların ilanları da görülebilecek. İTHİB üyesi firmalar, yenibiris.com tarafından verilecek kullanıcı adı ve şifre ile sisteme giriş yapıp başvuru yapan adayları değerlendirebilecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)