E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTekstilbank'ın hisse fiyatı kaça geliyor---

Tekstilbank'ın hisse fiyatı kaça geliyor

Tekstilbank'ın hisse fiyatı kaça geliyor
29 Nisan 2014 - 14:26 borsagundem.com

GSD Holding, Tekstilbank'ın yüzde 75,5 oranında hissesinin satışı için anlaştı

GSD Holding Tekstilbank’ın %75.5’inin Çinli ICBC banka grubuna 668.8mn TL üzerinden satışı için anlaşma yaptığını duyurdu. Açıklanan satış rakamına göre bankanın tamamı 883 milyon TL'ye karşılık geliyor. Bu rakamda şu anki 613 milyon TL'lik değerin yüzde 45 üzerinde. Yani hisse başına satış fiyatı 2,10 TL'ye karşılık geliyor. Tekstilbank hisseleri 1. seans itibarıyla 1,46 TL'den kapandı. 

Bununla birlikte Tesktilbank'ın satılan kısmının GSD Holding'e ait olması nedeniyle GSD Holding'de hisse fiyatına yansıması bekleniyor. GSD Holding'in kasasına girecek tutar nedeniyle bu hissede de yükseliş beklenirken, alıcı ICBC’nin küresel ölçekte çok güçlü bir banka olması nedeniyle Tekstilbnak hisse fiyatına pozitif katkısının ödenen bedelden daha fazla olabileceğine de dikkat çekiliyor.

ICBC'nin otoritelerden izinler alındıktan sonra çağrı yapması bekleniyor. Söz konusu hisse satışının SPK'nın 23.maddesi uyarınca önemli nitelikteki işlem kapsamında olması nedeniyle bu işlem, 2014 Haziran ayının ilk yarısından geç olmamak üzere yapılacak olan ilk genel kurulun onayına sunulacak. 

İş Yatırım'ın raporunda şu görüşlere yer verildi: ''Açıklama sonrası GSD Holding'in Net Aktif Değerini (NAD) kabaca 725mn TL olarak hesapladık. Tektstilbank satışından gelecek nakit ile beraber, GSD Denizciliği piyasa değerinden, GSD Faktöring'i ise defter değerinden hesaplamamıza dahil ettik. Holding'in bilançosundan önemli bir solo net nakit/borç pozisyonu taşımadı görünüyor. Hesapladığımız NAD hesabına göre hisseler %61 iskonto ile işlem görüyor. NAD'inde önemli net nakit pozisyonu taşıyan benzer şirketler Dogan Holding ve Yazıcılar Holding hisseleri halihazırda ortalama %54 iskonto ile işlem görüyor. Bu iskonto oranı GSD Holding'e uygulandığında satış işlemi sonrası GSD Holding hisselerinin şuanki fiyata göre %17 getiri potansiyeli sunacağını hesaplıyoruz."
 
Anlaşma bedelinin, işlemin kapanış tarihinden kısa bir süre önceki dönemde gerçekleşen T.C.M.B alış satış döviz kuru ortalamasına göre hesaplanarak A.B.D. doları olarak tahsil edilecek açıklaması yapıldı. 

Satış işleminin BDDK izni, BDDK izni, Genel Kurul Onayı ve diğer izinler sonrasında tamamlanması bekleniyor.  İş Yatırım'dan yapılan analizde ''Bankanın bugünkü PD/DD’i 1.02x düzeyinde, işlem PD/DD ise 1.44x’ e karşılık geliyor'' denilerek satış işlemi olumlu olarak değerlendirildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • TARIK29 Nisan 2014 18:40

    DARISI ASYAB IN BAŞINA.

  • GSD mi?*29 Nisan 2014 18:24

    adam yıllarca yatırımcı söğüşledi. microsoft unun olsa, hepsini satıp nakte geçse yatırımcıya zırnık koklatmaz. borsadan atsınlar bu tür şirketleri. halk keriz değil artık. yazık.. sistemi bunlar bozdu.. istemiyoruzzz