E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTekstilbank'ın çağrı fiyatı ne olur? ---

Tekstilbank'ın çağrı fiyatı ne olur?

Tekstilbank'ın çağrı fiyatı ne olur?
02 Mayıs 2014 - 15:23 borsagundem.com

Teksilbank'ın satılması konusunda anlaşma sağlanmasıyla beraber hisse için çağrı fiyatının ne olacağı tartışılmaya başlandı

Bugün basında Tekstilbank'ın satış fiyatıyla ilgili olarak yer alan habere göre, İş Yatırım hisse çağrı fiyatına ilişkin bir değerlendirmede bulundu. İş Yatırım tarafından hazırlanan raporda şu görüşlere yer verildi:

"GSD Holding’in KAP’a yaptığı açıklamada Tekstilbank’ta sahip olduğu %75,50 payını yapılan müzakereler sonucunda 668,8 milyon TL bedelle ICBC’ye satma konusunda anlaşma sağlandığını duyurdu. Bankanın satış bedeli TL cinsinden belirlenirken ICBC’ye yapılacak ödeme söz konusu bedelin işlemin kapanış tarihinden kısa bir süre önceki dönemde gerçekleşen TCMB alış satış döviz kuru ortalamasına göre hesaplanarak ABD doları olarak ödenecek. Mevcut kur düzeyinde Tekstil Bank için belirlenen TL cinsi değerlemenin ABD doları karşılığı 422 milyon dolar ve hisse başına 2,11 TL değer biçildiğini hesaplıyoruz.    

İşlem kapanış tarihi itibariyle Tekstil Bank’ın net aktif değerindeki değişimin satışa konu hisse oranında satış bedeline yansıtılması söz konusu. Anlaşma, Çin ile Türkiye’deki yetkili mercilerden gerekli izinlerin alınmasıyla geçerlilik kazanacak. Olumlu olması durumunda Tekstil Bank hisseleri için çağrı süreci başlayacak.    

GSD Holding Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Yılmaz’ın bugün Hürriyet gazetesinde yer alan röportajına göre ICBC’nin, önümüzdeki günlerde dolar kuruna bağlı olarak 470 milyon dolar civarında bir fiyat üzerinden halka açık hisselere yönelik çağrı yapması planlanıyor. Bu durumda ise hisse başına biçilen değer 2,35 TL oluyor. Önümüzdeki dönemde dolar kurunun ortalama 2,10 TL düzeyinde seyredeceği ve ICBC’nin değerleme çarpanını 1,48 - 1,50x PD/DD düzeyinde bırakacağı varsayımlarıyla Turgut Bey’in belirttiği düzeyde bir değerlemenin oluşması için Tekstil Bank’ın defter değerinin %10-11 (70 milyon TL kadar) daha büyümesi gerekli. 

Haberde Mayıs ayı ortalarında gerekli izinler için başvuruların yapılacağından bahsediliyor. Bankanın bu dönem zarfında olağan faaliyetlerinden elde edebileceği gelirlerle özsermayesini %10-11 büyütmesini olası görmüyoruz. Ancak takipteki alacaklar portföyünden güçlü tahsilatlar, iştirak/gayrimenkullerin defter değeri üzerinde olası satışı, pazarlık sürecinde değerleme çarpanının 1,50x PD/DD üzerinde tespit edilmesi ve TL’nin bu süre zarfında değer kazancı gibi gelişmelerle çağrı fiyatına emsal teşkil edecek satış fiyatının dolar karşılığı 470 milyon dolara yaklaşabilir. TL’nin değer kazancı haricindeki diğer gelişmeler mevcut durumda 2,11 TL gibi hesaplanan olası çağrı fiyatını daha da yukarı çekebilir. Bu süre zarfında TekstilBank’ın defter değerindeki makul artışla çağrı fiyatı 2,13-2,14 TL düzeylerinde gerçekleşebilir. " 

Saat 15:47 itibarıyla GSD Holding tarafından basında çıkan satış fiyatı haberine ilişkin bir metin yayınlandı.

GSD Holding tarafından  yapılan KAP açıklamasında şöyle denildi:

''Hürriyet Gazetesi'nin 1 Mayıs 2014 tarihli sayısında yer alan Şirketimiz'in Tekstil Bankası A.Ş. paylarının satışına ilişkin haberle ilgili aşağıdaki düzeltme metni Şirketimiz'ce hazırlanmış olup, söz konusu gazeteye yayınlaması için gönderilecektir.

Hürriyet Gazetesi'nin 1 Mayıs 2014 tarihli sayısında GSD Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Turgut Yılmaz ile GSD Holding A.Ş.'nin Tekstil Bankası A.Ş. paylarının satışına ilişkin yapılan görüşmeye dayalı olarak yer verilen haberle ilgili olarak aşağıdaki düzeltmeye gerek görülmektedir. Haber içinde "ICBC'nin, önümüzdeki günlerde dolar kuruna bağlı olarak 470 milyon dolar civarında bir fiyat üzerinden halka açık hisselere yönelik çağrı yapması planlanıyor" şeklinde bir ifade yer almaktadır. 470 rakamının bir baskı veya yazım hatası veya yanlış anlama sonucunda yanlış ifade edilmiş olduğunu düşünüyoruz.  Aynı haberin başında yer verildiği gibi ve GSD Holding A.Ş. tarafından yapılan borsa bildirimlerinden takip edilebileceği gibi Tekstil Bankası A.Ş.'nin %75.5 hissesi için mevcut kurlarla hesaplanan bedel 316 milyon dolar olup, Tekstil Bankası A.Ş.'nin toplam değerinin buna göre yaklaşık 470 yerine 418,5 milyon dolar olarak hesaplanması mümkündür. Satış bedeline işlem kapanış tarihine kadar Tekstil Bankası A.Ş.'nin net aktif değerinde oluşacak değişimin satışa konu hisse oranında yansıtılacağı da dikkate alındığında tahmin edilen çağrı fiyatının o tarihteki kurlara göre kesinleştirileceğini de tekrar hatırlatmak isteriz.  Sözkonusu hata nedeniyle okuyucuların veya yatırımcıların sehven yanlış bilgilendirilmemelerini teminen gerekli düzeltmenin yapılması konusunda bilgilerinizi rica ederiz.''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)