E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTeknosa 33 milyar TL'ye koşuyor---

Teknosa 33 milyar TL'ye koşuyor

Teknosa 33 milyar TL'ye koşuyor
04 Ağustos 2014 - 06:57 borsagundem.com

Teknosa Genel Müdürü Necil Oyman teknoloji pazarının “33 milyar lira civarında bir pazar büyüklüğüne ulaşmasını bekliyoruz” dedi

Teknosa Genel Müdürü Necil Oyman, tüketici elektroniği pazarının yıl sonunda 30 milyar liranın üzerinde bir büyüklüğe ulaşacağını söyledi. Oyman, “Bu büyüme ocak ayı sayesinde olacak. Çünkü taksit sınırlaması nedeniyle talep öne çekildi ve ocakta satışlar patladı” dedi.
Milliyet'in haberine göre, satış bakımından en zayıf ay olan ocak ayında 2014 yılının en iyi satışının yapıldığını hatırlatan Oyman, şöyle devam etti: “Geçen yıl yüzde 18 büyüyen tüketici elektroniği pazarında bu yıl yüzde 10 civarında bir büyüme bekliyoruz. 33 milyar lira civarında bir pazar büyüklüğüne ulaşmasını bekliyoruz. Biz Teknosa olarak genelde pazarın üzerinde büyüyoruz. Bu yıl da yüzde 50’nin üzerinde büyürüz.”

Kur artışı tüketiciye yansımadı

Ürün kategorilerinin yüzde 90’ında kur farkından dolayı artış olmadığını vurgulayan Oyman, “Dövizdeki artış tüketici güvenini en çok etkileyen faktör. Aralıktan bu yana yüzde 25 büyüme yakaladık” diye konuştu.
TL bazında satın alma ve fiyatlandırma yaptıkları kurdaki dalgalanmanın etkisini görmediklerini kaydeden Oyman, “Sonuç olarak kurlardaki değişim tüketiciye yansımadı. Kategorilerin yüzde 90’ında kur farkından dolayı artış olmadı” dedi.

‘Alacak çok yolumuz var’

Teknosa’nın daha Türkiye’de alacağı çok yol olduğunu kaydeden Necil Oyman, yurtdışına ilişkin planları bulunduğunu ancak şu anda ülke veya pazar hedefi koymadıklarını vurguladı. Oyman, “Fırsat olduğuna inandığımız takdirde şirket satın alma veya yurtdışına açılma gündemimizde olur ancak şu anda böyle bir gelişme yok” dedi,
Oyman, şunları söyledi: “Dünyada ve Avrupa’da büyüme durmuş vaziyette. Ayrıca online satış sınırları kaldırıyor. Türkiye pazarında hala çok fırsat var. Toplam tüketici elektroniği pazarı daha yüzde 10 seviyelerinde. Dolayısıyla daha Türkiye’de alacağımız çok yol var, en önemlisi Türkiye’de ev sahibi konumundayız. Yurtdışında ise ancak çok
büyük bir fırsat çıkarsa değerlendiririz.”

‘10 dakikada kredi verir hale geldik’

Sektörde yılın ikinci yarısının da olumlu geçtiğini söyleyen Necil Oyman, Babalar Günü ve Dünya Kupası’nın sektöre hareket getirdiğini belirtti.
Geçen yıla göre toplamda yüksek bir büyüme olmadığını dile getiren Oyman, “Ama televizyon, cep telefonu ve tablet gibi ürünlerde ciddi hareket var. Dünya Kupası nedeniyle kategori olarak en yüksek büyüme televizyonda oldu” dedi.
Evlilik sezonunun da sektöre canlılık getirdiğini anlatan Oyman, “Bu kanalda da payımızı yüzde 40’lara getirdik” diye konuştu.
Cep telefonlarına uygulanan taksit sınırlamasını ise bireysel kredi ile çözdüklerini kaydeden Oyman, “10 dakikada kredi verir hale geldik. Kullandırdığımız kredinin yüzde 75’i cep telefonuna gidiyor” dedi.

‘Toplam 307 mağazaya ulaştık’

Teknosa olarak genelde pazarın üzerinde büyüdüklerini ifade eden Necil Oyman, “Bu yıl da yüzde 50’nin üzerinde büyürüz” dedi.
Teknosa’nın, önümüzdeki eylül ayında Şırnak, Hakkari ve Ardahan’da açacağı mağazalarla Türkiye’de gitmedik il bırakmayacağını anlatan Oyman, şu bilgileri verdi: “İnternet sitemiz 85 milyon ziyaretçi alıyor. Yıllık 125 milyon ziyaretçimiz ve 3 milyar lira ciromuz var. Halihazırda 78 ildeyiz, 307 mağazamızla hizmet veriyoruz. Olmadığımız iller olan Şırnak, Hakkari ve Ardahan’a eylül ayında gidiyoruz. Yani 81 ilin 81’inde de Teknosa olacak.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 40,10
En Yüksek: 41,12
En Düşük: 39,48
Değişim -0,84 %
FK: 10,78
PD / DD: 3,14
İşlem Hacmi 127.246.312
Toplam Adet: 3.170.854
Ağırlıklı Ort.: 40,14
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)