E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTeknoloji şirketleri hisse geri alımına başladı---

Teknoloji şirketleri hisse geri alımına başladı

Teknoloji şirketleri hisse geri alımına başladı
09 Mart 2015 - 09:30 borsagundem.com

Wall Street'te işlem gören ve insider yapılan hisselerde şirketler hisse geri alımlarına başladı

MarketWatch sitesinde yer alan bir haberde, Wall Street’teki teknoloji şirketlerinin rekor şekilde hisse geri almalarının arkasında, şirket içinden bilgi alan insiderların satışlarını kapatmak olduğu iddia edildi.

InsiderScore.com sitesinden derlenen bilgilere göre, teknoloji şirketleri kendi hisselerini rekor oranda geri satın almaya başladı.

MarketWatch’a konuşan Sundial Capital Research adlı finansal araştırma şirketinin Başkanı Jason Goepfert ise bu teknoloji şirketlerinin yöneticileri ve üst düzey idarecilerinin son sekiz yılda görülen en yüksek hacimde elindeki hisseleri sattığını belirtti.

Goepfert, “Şirket içindeki bilgiyi kullanarak ellerindeki hisseleri satanlarla, şirketlerin bu hisseleri geri alma oranı çok ilginç” dedi.

MarketWatch’un analizde, insider satışların hisse performansına yönelik bir işaret olarak alınmaması gerektiğini, çünkü insider satışların arkasından birbirinden farklı bir çok neden olabileceğine işaret edildi.

Analizde, Wall Street’in teknoloji hisseleri için kötü bir sürecin olmadığına da vurgu yapıldı.
Goepfret, “En azından insider satışlara karşı alımlar fazla ve insider satıcılar çok fazla oranda satış yapmıyor. Bu satışlar hızlanıp artarsa, o zaman bir kriz için işaret anlamına gelebilir” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)