E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTeknoloji hisseleriyle rekor kırdı---

Teknoloji hisseleriyle rekor kırdı

Teknoloji hisseleriyle rekor kırdı
08 Mayıs 2020 - 10:14 borsagundem.com

Teknoloji hisselerinin hızlı toparlanmasıyla teknoloji ağırlıklı Nasdaq endeksi yılbaşındaki seviyesini geçerken, en büyük teknoloji yatırım fonunun (ETF) piyasa değeri tarihinde ilk defa 100 milyar doları geçti

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Krizle beraber ABD’de 30 milyon iş kaybı ve tüketici harcamalarının azalmasına rağmen teknoloji hisseleri yükselmeye devam ediyor. Teknoloji hisselerini izleyen en büyük borsa yatırım fonunun (ETF) piyasa değeri 100 milyar doları geçti.

Korona virüsün yarattığı ekonomik zararların hiçbiri, yatırımcıların güçlü bilançolara ve evde kaldığımız şu günlerde karlılığını devam ettiren şirketlere yönelmesini engellemedi. Microsoft, Apple ve Amazon'un piyasa değerleri tekrardan 1 trilyon doların üzerine çıktı.

TD Ameritrade’ın Borsa Stratejisti Shawn Cruz, teknoloji sektörünün çabuk iyileştiğine vurgu yaptı. Korona virüsten dolayı içinde bulunduğumuz koşullar şirketlerin uzaktan çalışmasını gerektirirken bu durum teknoloji şirketlerine yaradı.

Geçtiğimiz gün ABD’de işsizlik rakamları beklendiği gibi kötü gelirken ve tahvil piyasasından kötü sinyaller alınmaya devam ederken Nasdaq 100 endeksinde teknoloji hisselerini takip eden the Invesco QQQ Trust Series, borsa yatırım fonu (ETF)’in piyasa değeri kurulduğu 1999’dan bu yana ilk defa 100 milyar doları geçti.

Dow Jones ve S&P 500 endeksleri yılbaşındaki seviyelerinin altında kalırken teknoloji ağırlıklı Nasdaq endeksi ise yılbaşındaki seviyesinin üzerine çıktı.

Korona virüs pandemisiyle bereber küresel piyasalarda belirsizlikler arttıkça yatırımcılar, teknoloji hisselerini güvenli liman olarak görmekte. Güçlü bilançoları ve yüksek büyümeleriyle bilinen teknoloji devleri, birçok endüstriyi etkileyen kasvet ve kıyamet karşısında tutunmayı bildi. Dünya çapında milyonlarca insan salgının kontrol altına alınmasına yardımcı olmak için evlere sıkışmışken, uzaktan görüşmeyi sağlayan teknolojiler cazibe merkezi haline geldi.

Avrupa borsaları yükselişle açıldı

Yurtdışı olumlu, BIST negatif ayrıştı

ABD vadelilerinde sert yükseliş

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)