E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTeknoloji hisselerinin geleceği parlak---

Teknoloji hisselerinin geleceği parlak

Teknoloji hisselerinin geleceği parlak
11 Ekim 2021 - 15:26 borsagundem.com

Son zamanlarda yüksek tahvil faizleri nedeniyle zor günler geçiren teknoloji hisseleri Invesco Baş Stratejisti Kristina Hooper’a göre gelecekte harika fırsatlar sunabilir

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yatırımcılar yeniden teknoloji hisselerine yönelmek isteyebilir. Yatırım danışmanlığı firması Invesco’nun Küresel Borsalar Baş Stratejisti Kristina Hooper teknoloji grubundaki şirketlerin ABD şirketlerinin üretkenliğini artırma talebinde büyük bir rol oynadığını söyledi.

Hooper CNBC’deki röportajında, “Uzun vadede teknoloji artan şirket harcamalarından faydalanacaktır. Bu alan bol miktarda heyecan veriyor” ifadelerine yer verdi.

Ancak baş stratejist yatırımcıların bir miktar sabırlı olması gerektiğini belirtiyor. Hooper, “Kısa vadede bu heyecanı göremeyebilir. Zira tahvil faizleri yükseliyor” açıklamasında bulundu.

Wall Street piyasalarının teknoloji hisselerine olan yakınlığı giderek azalıyor. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre 10 yıllık ABD Hazinesi tahvillerindeki yükseliş teknoloji şirketlerinin uzun vadeli bilanço beklentilerini törpülüyor. Söz konusu tahvil getirileri Cuma günü %1,617’ye kadar yükseldi. Bu oran 4 Haziran tarihinden bu yana görülen en yüksek seviyeyi işaret ediyor.

Teknoloji ağırlıklı Nasdaq Endeksi geçtiğimiz dört hafta boyunca rekor seviyesinden %5’in üzerinde uzakta kaldı. Nasdaq rekor kapanışına 7 Eylül tarihinde ulaşmıştı. Endeks Cuma günü 74,48 puan düşerek 14. 579,54 puanda kapandı. Haftalık performansta ise endeks %0,09 oranında yükseldi.

Hooper kısa vadeli piyasa zemininin teknoloji hisselerinden çok ekonomik döngüyle ilişkili hisse senetlerini desteklediğini kabul ediyor. Ancak baş stratejist bu sürecin geçici olduğunu belirtiyor ve yazılımdan siber güvenlik alanına kadar pek çok bölgenin ciddi anlamda değerleneceğini öngörüyor.

Baş stratejist, “Bireyler tarafında gelecekte önemli miktarda harcama yapılacak. Yüksek hane halkı net gelirleri de hesaba katılmalı” dedi.

Hooper’a göre boğa piyasası trendinden faydalanmak ve getirileri desteklemek için 3 ila 5 yıllık bir yatırım döneminin göz önünde bulundurulması gerektiğini tavsiye ediyor.

Baş stratejist “Bu alan orta ve uzun vadeli yatırımlar için harika” ifadelerine yer verdi.

Bitcoin yatırımcıları için yeni hafta oldukça parlak gözüküyor

 

Çin'de enerji krizi devam ediyor

 

Fırtınalı piyasalarda ayakta kalmanın yolu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)