E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTeknoloji hisselerine bir darbe de Yellen'dan ---

Teknoloji hisselerine bir darbe de Yellen'dan

Teknoloji hisselerine bir darbe de Yellen'dan
05 Mayıs 2021 - 00:05 borsagundem.com

Wall Street'te yatırımcıların temel ürünler, enerji ve hammadde gibi sektörleri tercihi sürerken teknoloji sektörü hisseleri yine değer kaybetti. Hazine Bakanı Yellen'ın "Faiz oranları artabilir" açıklaması teknoloji hisselerini daha da düşürdü

BORSAGUNDEM.COM

ABD borsaları günü karışık bir seyirle kaparken teknoloji hisselerindeki değer kaybıyla Nasdaq yüzde birin üzerinde düştü. Günü artıda bitiren tek endeks Dow Jones oldu. 

Korona virüs ile mücadelede elde edilen başarılı sonuçlar ve ekonomideki olumlu gelişmeler, yatırımcıların tercihlerini de üretim sektörüne yoğunlaştırıyor. Temel tüketim maddeleri, enerji ve hammadde sektörlerinin hisseleri dün de talep gören hisseler oldu. 

Pandemi döneminin yıldızı teknoloji hisseleri ise yine değer kaybetti. 

KAPANIŞ PUANLARI

Dow Jones Sanayi Endeksi 19.80 puan ve yüzde 0.06 oranında artışla günü 34.133,03 puanla tamamlayarak günü artıda bitiren tek endeks oldu. S&P 500 Endeksi de 28 puan ve yüzde 0.67 oranında düşüşle 4.164,66 puana geriledi. Nasdaq ise 261,62 puan ve yüzde 1,88 oranında düşüşle 13,633,50'ye düştü.

APPLE YÜZDE 3.54 DÜŞTÜ 

Microsoft, Alphabet, Apple, Amazon ve Facebook gibi son derece değerli teknoloji ile ilgili şirketler genel olarak satıldı. En fazla değer kaybını yüzde 3.54 ile Apple hisseleri yaşadı. Google'ın ana kuruluşu Alphabet, Facebook ve Tesla'nın hisseleri yüzde 1'in üzerinde düşüş kaydetti.

BİR DARBE DE YELLEN'DAN

Teknoloji hisselerine salı günü bir darbe de ABD Hazine Bakanı Janet Yellen'dan geldi. Yellen yaptığı açıklamalarla piyasaları olumsuz etkiledi. Yellen, the Atlantic dergisi tarafından düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşmada, hükümet harcamaları nedeniyle ekonominin "aşırı ısınmasını" önlemek için faiz oranlarının biraz artması gerekebileceğini ifade etti.

Açıklamasının piyasalarda endişe ile karşılanması üzerine Yellen saatler sonra bir başka açıklama daha yaparak faiz artırımının tahmin ettiği ya da önerdiği bir şey olmadığını söyledi.

DIŞ TİCARET AÇIĞI ZİRVE YAPTI

Öte yandan, ABD'de salı günü açıklanan verilere göre, dış ticaret açığı martta zirve yaptı. Ülkenin dış ticaret açığı, martta bir önceki aya göre yüzde 5,6 artışla 74,4 milyar dolara çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Yellen'dan piyasaları sarsan sözlerine 'düzeltme' geldi

 

ABD Hazine Bakanı Yellen'den 'faiz artırımı' açıklaması

 

ABD'nin ticaret açığı rekor seviyede

 

ABD’li şirketlerden dijital vergisine karşı müzakere talebi

 

Avrupa borsaları karışık seyirle açıldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)