E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTeknoloji hisselerindeki yükseliş kalıcı olacak---

Teknoloji hisselerindeki yükseliş kalıcı olacak

Teknoloji hisselerindeki yükseliş kalıcı olacak
18 Ağustos 2020 - 17:42 borsagundem.com

Marc Chaikin, “inanıyorum ki, teknoloji hisseleri piyasaları daha da yukarı çekecek, zira bu, evden çalışılan ve evden alışveriş yapılan bu ortamda, para akışının olduğu yer” dedi.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

S&P 500 bir kez daha tüm zamanların rekorunu kırmak üzereyken, büyük kap teknoloji hisselerinin, piyasa performansı göz önünde bulundurulduğunda, başı çektiği bir sır değil.

Bazı analistlere göre, bu durum giderek muhtemel bir şekilde teknolojinin yakın zamandaki rallisinin, piyasalardaki uzun sürecek bir trendin yalnızca yeni bir bölümü olduğu ortaya çıkıyor.

S&P 500 tarafından takip edilen en büyük sektör olan, 7,66 trilyon dolarlık toplam piyasa değeriyle bilişim sektörü hisseleri, endeksin %27’sinden fazlasını oluşturuyor. Tam tersine, ikinci en büyük sektör olan sağlık sektörüyse, 4 trilyon doların altında bir piyasa değeri taşıyor ve endeksin yalnızca %14’ünü oluşturuyor.

Teknoloji hisselerinin endeksteki büyük payı hem S&P 500’ün Mart ayındaki, tarihi, korona virüs sebepli düşüşünden bu yana %50 oranındaki artışının açıklaması hem de sonucu. Genelde ABD ekonomisinin mücadelesinden üzücü bir şekilde bağımsız görünen yüksek değerli teknoloji hisseleri, en iyisini başardı. S&P’nin bilişim teknolojisi sektörü, endeksin geri kalanının %5’lik yükselişine kıyasla, yılbaşından bu yana %25 oranında yükseliş gösterdi. Son 12 ayda ise %45’in üzerinde arttı.

Devam etmek gerekirse, analistlere göre bu dinamiğin fazla değişmesi muhtemel değil. Büyük teknoloji oyuncuları yalnızca ‘para basmakla’ kalmıyor, aynı zamanda korona virüs sonucu servislerinin, ekonominin geneli için öneminin artmasının etkisini tecrübe ediyor.

Kantitatif araştırma enstitüsü Chaikin Analytics kurucusu Marc Chaikin, “inanıyorum ki, teknoloji hisseleri piyasaları daha da yukarı çekecek, zira bu, evden çalışılan ve evden alışveriş yapılan bu ortamda, para akışının olduğu yer” dedi. “Şu anda tıklamalar tuğlalara karşı.”

Bu etki önümüzdeki yıllarda ortadan kaybolmayacak, hatta yükselişe geçecek. Pandemi sonrası dönemde, otomasyon sistemlerine ve teknolojinin imkanlarını kullanan sistemlere doğru hızla ilerleyen ve değişen dünyada önemi artacak. Bunun karşılığındaysa teknoloji yatırımcıları, fayda görecek.

Chaikin S&P 500’ün, tüm zamanların zirvesi olan 3,386 puana yaklaşırken bir dirençle karşılaşacağını, ancak endeksin bu bariyeri zamanla aşacağını ekledi. Chaikin, “şu anda hedef fiyat olarak 3,500 ila 3,600 puanı görüyoruz,” dedi.

Sonuç olarak S&P Ağustos ayına iyi başladı. Şimdiye kadar gerçekleşen 11 seansın 8’inde başarı elde etti.

Chaikin’e göre “tarihte, ayın erken dönemi stratejisini ay sonunda yukarı yönlü hareket izler” dedi. “Bu durum, Fed tarafından kontrol edilen hisse fiyatlarındaki aşamalı bir erime tecrübe ettiğimiz görüşüyle uyum sağlıyor.”

Teknoloji devleri TikTok'a talip oldu

 

Teknoloji rallisi daha yeni başladı

 

New York borsası teknoloji hisseleri öncülüğünde yükselişle kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • :)19 Ağustos 2020 08:30

    Teknoloji batmaz. 1 ürün yap üzerine 20 ürün yapıyorsun 20 yılda. telefonlar örnek olsun.

  • Recep karaman 19 Ağustos 2020 07:29

    Gel gel yapıyorsunuz millete aldıgı paraları sizinlemi paylaşacak örnegi önümüzde THY mesela biz girdikçe uçak alımı yaptı kablo firmasında diyecekki üretime yetişemiyoruz fabrika kurmamız lazım yaz (-) ytd

  • Sakır18 Ağustos 2020 18:34

    Türkiye den bahset dezzeoğlu