E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTeknoloji hisselerinde düşüş fonları dibe çekti---

Teknoloji hisselerinde düşüş fonları dibe çekti

Teknoloji hisselerinde düşüş fonları dibe çekti
05 Mart 2021 - 12:11 borsagundem.com

Ünlü milyarder Ron Baron altı ayda 1.8 milyon TESLA hissesi sattığını açıklarken, TESLA hisse fiyatı 621 dolara geriledi.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Ünlü milyarder Ron Baron altı ayda 1.8 milyon TESLA hissesi sattığını açıklarken, TESLA hisse fiyatı 621 dolara geriledi.

Mart başında 720 dolara yaklaşan TESLA hisse fiyatı son dönemde teknoloji hisselerindeki gerileme ile birlikte düşüşüne devam etti. Teknoloji hisselerindeki gerileme sadece TESLA değil tüm hisseleri etkilemiş durumda. Teknoloji hisselerine yatırım yapan borsa yatırım fonları da olumsuz etkileniyor.

Borsada fiyatı yükselenler kaçınılmaz olarak düşer ve bu 2020'nin en başarılı borsa yatırım fonlarından biri için de geçerli.

 

2020'de Tesla (TSLA) ve diğer sıcak teknoloji isimleri üzerine cesur bahislerle kayda değer bir üne kavuşan bir para yöneticisi olan Cathie Wood, amiral gemisi borsa yatırım fonu (ETF) Ark Innovation’ın Perşembe günü 2021 için tüm kazançlarını kaybettiğini gördü. Ark Innovation Perşembe günü yoğun öğleden sonra ticaretinde % 5,5 değer kaybetti ve bu da yılbaşından bugüne kadar olan düşüşünü benzer bir miktara getirdi.

2020'de neredeyse %150 fırladı. Çok fazla dalgalanan fonun geri çekilmesi, son haftalarda teknoloji hisselerindeki daha geniş gerilemeyi yansıtıyor. 10 yıllık Hazine'nin getirisi 1 Şubat'ta yaklaşık %1,07'den şu anda %1,53'e çıktı. Yatırımcılar, bu yılın sonlarında güçlü bir ekonomik iyileşme ile daha fazla kişi COVID-19 aşısını aldıkça enflasyonun geri döneceğini düşündüler. Bu da Fed'i faiz oranlarını beklenenden daha hızlı yükseltmeye ve ardından hisse senedi fiyatlarını düşürmeye teşvik edecektir.

Satış baskısı, geçen aydan bu yana %20 düşüş gösteren Nasdaq Bileşik'te en şiddetli oldu, çünkü yatırımcılar oranlardaki yükselişin ortasında sıcak teknoloji hisse senetleri için daha düşük getiri modelliyor. Wood's Ark ETF'sindeki ilk beş işletme - Tesla, Square, Roku, Teladoc ve Spotify - bir ay içinde ortalama % 17 oranında değer kaybetti.

ETF'nin en büyük holdingi (ETF'nin % 10.07'si) Tesla düşüşlere liderlik etti ve %29 düştü. Kuşkusuz, yatırımcılar artan getirilerin (veya mevcut seviyelerde yükselen getirilerin) yanı sıra büyüme teknolojisi şirketlerine sahip olma konusunda rahat bir şekilde büyüyene kadar ETF için aşağı yönlü eğilim yakın vadede devam edebilir.

Yahoo Finance Live'daki Independent Wealth Solutions Management'tan deneyimli teknoloji yatırımcısı Paul Meeks, "Özellikle önemli teknoloji isimlerinde yaptığımız canavar rallisinden sonra, bu değer dönüşümünün muhtemelen devam ettiği konusunda endişeliyim" dedi.

"10 yılda yaklaşık %1,4 ila %1,5'lik bir tavan bulduk ve bu direnci aşarsak, bu teknoloji hisse senetlerinde biraz daha sıkıntı olabilir çünkü büyüyen hisse senetleri olarak bunlar uzun vadeli varlıklar, " ve Meeks ekledi. "Oranlardaki artışlara karşı dezavantajı konusunda süper duyarlılar."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)