E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTeknoloji hisselerinde beklenmedik boğa piyasası çağrısı---

Teknoloji hisselerinde beklenmedik boğa piyasası çağrısı

Teknoloji hisselerinde beklenmedik boğa piyasası çağrısı
22 Nisan 2021 - 11:05 borsagundem.com

Enflasyonda yükseliş beklentileri analistlerin büyük bir kısmının teknoloji hisselerine şüpheyle bakmasına yol açsa da borsa uzmanı John Stoltzfus teknoloji hisselerinin tüm sektörlerle bağlantılı olduğunu ve yatırımcılar için fırsat vadettiğini açıkladı


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küresel borsalarda teknoloji hisseleri için beklentiler olumsuz yönde ilerlerken borsa uzmanı John Stoltzfus’dan genel beklentilerin dışında bir borsa tahmini geldi. Yatırım danışmanlığı şirketi Oppenheimer’ın Baş Yatırım Stratejisti Stoltzfus bilanço sezonunu teknoloji hisseleri için fırsat olarak görüyor.

Borsa uzmanı CNBC’deki röportajında, “Teknolojiyi çok daha yaygın olarak görüyoruz. Tüketicilerin özel hayatına hizmet etmelerinin yanında iş dünyasına da hizmet veriyorlar. Sektör şu anda olağanüstü derecede dinamik” ifadelerine yer verdi. Stoltzfus buna örnek olarak korona virüs sürecinde teknoloji hisselerinin oynadığı role işaret etti.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Kovid-19 pandemisinin ilk günlerinde görülen ayı piyasasından geri dönüşte yatırımcılar teknoloji hisselerinden ve evde kalma zorunluluğundan faydalanan hisse senetlerindeki yükselişten büyük oranda getiri sağlamıştı yararlandılar. ABD’deki düşük tahvil oranları yatırımcıların tahvil piyasası yerine yüksek büyüme hedefi olan teknoloji şirketlerini tercih etmelerine yol açmıştı.

Aşı haberleriyle birlikte borsalarda dengelerin değiştiği fikri yaygın olsa da Stoltzfus bu görüşlere katılmıyor. Borsa uzmanı, “Sadece aşı üretimiyle ilgili neler olduğunu düşünün. Modern teknoloji olmasaydı bu kadar hızlı bir şekilde aşının üretilmesi sağlanamazdı” açıklamasında bulundu.

Borsa uzmanı yükselen faiz oranlarının bu yıl teknoloji hisselerindeki yukarı yönlü momentumu kıracağına dair beklentilere şüpheyle yaklaşıyor. Stozfus ABD Merkez Bankası’nın kolay para politikasının, küreselleşmenin ve işletmeler arasındaki rekabetin ABD’deki faiz oranlarını tarihi derecede düşük tutmaya yardımcı olmasını bekliyor.

Stoltzfus, “Teknoloji hem işletmeler hem de müşteriler tarafından benimsenen enflasyon karşıtı bir trenddir” dedi.

Teknoloji yatırımcıları geçtiğimiz Mart ayındaki kayıplarını telafi etmeye çalışırken Stoltzfus bu düşüşü büyük bir alım fırsatı olarak değerlendiriyordu. Borsa uzmanının açıklamalarının ardından teknoloji ağırlıklı Nasdaq Endeksi %4’lük bir yükseliş yakaladı.

Stoltzfus teknoloji hisselerinin geçici geri çekilmelere karşı savunmasız olduğunu kabul ediyor. Borsa uzmanı yatırımcı iştahının sık sık portföyleri dengelemekten yana olduğunun altını çiziyor. Ancak teknoloji hisseleri için boğa piyasası müjdesi veren Stoltzfus hisselere yönelik talebin yüksek değerlemeleri karşılayacağını öngörüyor.

Borsa uzmanı, “Faiz oranları hala rekor oranlardaki düşük seviyelere çok yakın olduğundan, yatırımcılar öngörülen büyümenin her bir doları için daha fazla ödeme yapmaya istekliler. Analistler öngörülen bilançolar için beklentilerini artırıyorlar ve bunu iyi temel veriler nedeniyle gerçekleştiriyorlar” dedi.

Stoltzfus teknoloji hisselerine yönelik iyimserliğine karşın uzun vadeli yatırımcıların portföylerinde çeşitlendirmeye gitmelerini ve net bir tarihsel hedef koyarak sabırlı olmalarını öğütlüyor. Stoltzfus, “Hem büyüme odaklı hem de değerinin altındaki hisselerde çeşitlendirme yapmak kazandırır. Bilançolar yükseliyor. Gelirler yönlerini yukarı çevirdi. Geçen yılın Eylül ayından bu yana hisse senetlerine yönelik geniş bir çeşitlendirme yaklaşımının savunucusuyuz” açıklamalarına yer verdi.

Borsa uzmanı teknoloji sektörüyle birlikte S&P500 endeksindeki finans, sanayi ve tüketici tercihleri sektörü hisselerini tercih ediyor.

Altında 1.800 direnci izleniyor

 

Tüketici güveni geriledi

 

Avrupa borsaları yükselişle açıldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)