E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTeknoloji hisseleri kritik seviyeye ulaştı---

Teknoloji hisseleri kritik seviyeye ulaştı

Teknoloji hisseleri kritik seviyeye ulaştı
05 Mart 2021 - 13:30 borsagundem.com

Wall Street’te teknoloji hisseleri kritik eşiği aşarak düzeltme bölgesine girdi. Uzmanlara göre teknoloji hisseleri acilen toparlanmazsa teknoloji ağırlıklı Nasdaq Endeksi’nin geri dönüşü çok daha zor olabilir


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell’ın açıklamalarının ardından küresel borsalardaki en büyük darbeyi teknoloji hisseleri aldı. Perşembe günü teknoloji ağırlıklı Nasdaq Endeksi yakın zamandaki en yüksek seviyesinden %10’un üzerinde geri çekilerek düzeltme bölgesine girdi. ABD Hazinesi tahvil getirilerinin yükselmesi ve yatırımcıların büyüme hisselerinden değerinin altındaki hisselere yönelmesi yüksek değerlemeleri olan dev sermayeli teknoloji sektörüne baskı uyguluyor.

Miller Tabak Baş Borsa Stratejisti Matt Maley CNBC’ye verdiği röportajda son satış dalgasıyla Nasdaq Endeksi’nin direnç noktasının darbe aldığını açıkladı. Maley açıklamasında, “13.000 seviyesine dikkat etmek gerekiyor. Bu kilit öneme sahip olacak” ifadelerine yer verdi.

Nasdaq Endeksi 12.533 puana kadar gerilediği Perşembe gününde bir miktar toparlanma sağlayarak 12.723 puanla günü sonlandırdı.

Maley Perşembe günü kapanışın ardından yaptığı açıklamalarında, “Cuma günü istihdam rakamları açıklanacağından önümüzdeki 24 saati izlemek oldukça ilginç olacak. Eğer söz konusu veriler tahvil getirilerinin geri çekilmesine neden olabilirse, belki bu sayede teknoloji hisseleri geri toparlanabilir ve bu yararlı olacaktır. Ancak 13.000 seviyesini çok, çok hızlı bir şekilde geri kazanmalıyız. Zira bu önemli, çok önemli bir destek seviyesidir” ifadelerine yer verdi.

Baş stratejist geçen yılın Mart ayı diplerine kadar uzanan bir trend çizgisinin yanı sıra aşağı yönlü bir trende yol açacak bir modelin de oluşmaya başladığını belirtti. Maley’e göre teknoloji hisseleri geri dönüş sağlayamazsa bu trendin geri çevrilmesi zor olacak.

Maley açıklamalarında, “Önümüzdeki iki seans günü boyunca gerçekten keskin bir geri dönüş sağlayamazsak ve anlamlı bir şekilde bu seviyelerin altında kalırsak sanıyorum ki bu durum bize halihazırda %10’u bulan satış dalgasının dibini bulmadan önce daha fazla aşağı yönlü hareket etmeye ihtiyacımız olduğu söyleyecektir” görüşlerine yer verdi.

Teknoloji hisselerinin fiyat kazanç oranları fazla yüksek

Yatırım danışmanlığı firması Chantico Global’in CEO'su ve Lido Advisors Baş Piyasa Stratejisti Gina Sanchez bu hafta gerçekleşen satışların sonrasında dahi Nasdaq Endeksi’ndeki değerlemelerin için çekici olamayacak kadar yüksek göründüğünü belirtiyor. Sanchez fiyat kazanç oranının çok daha düşük olması gerektiğini söyledi.

Baş stratejist açıklamalarında fiyat kazanç oranları için, “Uzun vadeli ortalamalara bakarsanız 20 kat seviyesini adil bir değer olarak görürsünüz. Şimdiyse bu muhtemelen o kadar düşük olmayacak. Zira gelecek yıl için ileriye dönük tahminler hala %28 büyüme beklentisini gösteriyor. Bu nedenle 20 kata kadar düşmemiz gerektiğini sanmıyorum, ama 30 ile 20 arasındaki fark, yüzdelik düşüş açısından oldukça büyük bir fark” ifadelerine yer verdi.

Nasdaq Endeksi Perşembe günü 31 kat ileriye dönük fiyat kazanç oranıyla işlem gördü. Endeks haftaya 33’e yakın bir seviyede başlamıştı.

Powell'ın konuşması piyasaları salladı

 

Küresel borsalardaki düşüş çöküş anlamına gelmiyor

 

Teknoloji hisselerinde düşüş fonları dibe çekti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)