E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTeknoloji hisseleri kendi gücüne mi yenilecek?---

Teknoloji hisseleri kendi gücüne mi yenilecek?

Teknoloji hisseleri kendi gücüne mi yenilecek?
20 Ekim 2020 - 17:46 borsagundem.com

Teknoloji sektörü bilanço sezonuna girerken JP Morgan stratejistleri teknoloji hisselerinin yükselişlerini destekleyecek daha fazla nedeninin kalmaması halinde borsada bu hisseler aleyhine rotasyonun oluşabileceğini

BORSAGUNDEM.COM -DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street’te bu senenin en çok konuşulan hisseleri teknoloji sektöründeydi. ABD borsalarının mart ayındaki dip seviyelerden çıkmasında itici güç olan teknoloji sektörü eylül ayının gelmesiyle birlikte yatırımcıların hisselerde aşırı değerlenme görmesi endişeleriyle karışık bir seyir geçirdi. Wall Street yatırımcıları teknoloji sektöründeki bilanço sezonunu beklerken JP Morgan stratejistleri sektörün kendi gücünün altında kalmasından endişeli

Marketwatch’un haberine göre, JP Morgan Baş Stratejisti Mislav Matejka önderliğindeki strateji ekibinin en son paylaştığı notta şu ifadeler yer verdi:

Teknolojinin sağlam sonuçlar sunmasını bekliyoruz. Güçlü bilançolar bu sektördeki aşırı değerlenmenin sürekliliği duruşumuzun arkasındaki sebeplerden birisi. Fakat bu durumun teknoloji sektörünün diğer sektörler karşısında taktiksel olarak en yüksek seviyeye gelmiş olması ihtimali var.

JP Morgan stratejistleri devam eden ekonomik iyileşme dönemi süresince teknoloji sektörünü, ABD ve Çin borsalarını, değer hisseleri, banka ve enerji sektörleri ile Avrupa ve gelişmekte olan ülkeler borsalarına tercih ediyordu.

Matejka teknoloji hisselerindeki hisse başı kazançlara karşın diğer sektörlerdeki duruma dikkat çekerek “Teknolojide hisse başı kazançlarındaki potansiyel zirve revizyonlarına karşı diğer sektörler, çizginin aşağısına doğru bir rotasyonu kolaylaştırabilir” ifadelerine yer verdi. Baş stratejist sektörün ilerlemeye devam etmesine rağmen kazançlarda yapılan revizyonların teknoloji hisselerini zayıflattığını ifade ediyor.

JP Morgan Baş Stratejisti teknoloji hisselerindeki olumlu yeniden izlemenin yavaşlamasının hisse senetleri rotasyonunda tetikleyici olabileceğini belirtti. Başka bir deyişle teknoloji sektöründe yatırımcıları bu sektörlere doğru harekete geçiren tüm iyi haberler tükenmeye başlamış olabilir.

ABD borsalarında Netflix ve Texas Instruments teknoloji hisselerinin bilanço sezonunu başlatacak. Wall Street yatırımcıları ise merakla bilanço sezonunu bekliyor.

Teknoloji hisselerinin etkisi dotcom balonunu aştı

 

Yabancı yatırımcı Buffett’ın onayıyla Japonya’ya yöneliyor

 

FED’in faiz politikası borsaya ayak uyduramaz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)