E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaNeden YükseldiTeknoloji hisseleri atakta---

Teknoloji hisseleri atakta

Teknoloji hisseleri atakta
21 Mayıs 2014 - 11:15 borsagundem.com

Tekonoloji endeksini oluşturan hisseler en çok yükselen şirketler arasında ilk sıralarda yer alıyor

Logo Yazılım ve Link Bilgisayar hisselerinde yaşanan sert fiyat hareketlerinin ardından F/K ve PD/DD oranlarına göre ucuz kalan diğer teknoloji hisselerinde de bugün itibarıyla yüzde 10'a yaklaşan primler izleniyor. En çok yükselen hisseler sıralamasında teknoloji hisseleri göze çarparken, bunlardan bazılarında spekülatif işlemler göze çarpıyor.

Logo Yazılım'da geçtiğimiz günlerde bilanço açıklanmadan bir gün önce  8,5 TL'den başlayan yükseliş 13 TL'ye kadar devam etmişti. Logo, 2014 yılı 3 aylık dönemde  6 milyon TL kar açıklamıştı. 

Logo'da başlayan yükselişi takip eden Link Bilgisayar'da ise spekülatif çıkış kısa sürede yüzde 90'ı buldu. Logo ve Link Bilgisayar'da FK oranı yaklaşık 15'lerde bulunuyor.

Armada Bilgisayar, Arena Bilgisayar, Despec Bilgisayar ve İndeks Bilgisayar Borsa İstanbul'da işlem gören teknoloji grubu hisseleri arasında hem kar eden hem de 2013 yılı karından temettü dağıtan şirketler olarak öne çıkıyor. Fiyat/Kazanç oranları dikkate alındığında da İndeks Bilgisayar dışındaki 3 şirketin 5,5 FK ile tüm şirketler arasında en düşük FK'ya sahip şirketler olduğu görülüyor. 

Arena Bilgisayar bugün yüzde 8,90 oranında primle 2,69 TL, Armada Bilgisayar yüzde 8,44 oranında primle 2,44 TL, Despec ise yüzde 3,49 primle 2,37 TL'den işlem görmeye devam ediyor. Yine bu şirketler temettü verimi olan şirketler olarak sıralanıyor.

Teknoloji şirketlerinin 15/05/2014 kapanış fiyatlarına göre hesaplanan değerleme oranları şöyle sıralandı:



 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)