E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTeknoloji hisseleri 2021’de yine kazandıracak---

Teknoloji hisseleri 2021’de yine kazandıracak

Teknoloji hisseleri 2021’de yine kazandıracak
23 Aralık 2020 - 10:32 borsagundem.com

Küresel borsalarda teknoloji hisselerinden değerinin altındaki hisselere rotasyon devam etse de tecrübeli yatırımcı Paul Meeks Kovid kriziyle birlikte kalıcı şekilde değişen hayatın teknolojiyi destekleyeceğini belirtiyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küresel yatırımcıların teknoloji hisselerinden değerinin altında olan hisselere olan geçişlerini sürdürmesine karşın tecrübeli teknoloji yatırımcısı Paul Meeks 2021’in teknoloji alanında yeni bir kazanç yılı olacağını belirtiyor.

CNBC’nin haberine göre varlık yönetimi firması Independent Solutions’ın Portföy Yöneticisi Paul Meeks Nasdaq Endeksi’nin bu yılki 54. rekor kapanışına dikkat çekiyor. Doksanların başında dünyanın en büyük teknoloji fonunu yönetmesiyle ünlenen Meeks teknoloji ağırlıkla Nasdaq Endeksi’ne ilişkin ayı piyasası algısına katılmadığını belirtti.

Tecrübeli teknoloji yatırımcısı, “Eğer şimdi zamanı hızlandırıp gelecek yılın bugününe gelirsek, teknoloji sektörünün diğer sektörlerden daha iyi performans gösterdiği bir başka yılla karşılaşacağımızı düşünüyorum” dedi.

Teknoloji hisselerinin öncelikle 2021’in ilk aylarında rekorların ardından bir süre tökezleyeceğini belirten Meeks ekonomik gelişmelere hassas olan hisselerin bir miktar toparlanacağına dikkat çekerek, “Döngüsel hisselerde uzun süredir derin bir uykuda olan bir miktar değer var” ifadelerine yer verdi.

Meeks bu rallinin uzun süre devam etmeyeceğini zira Kovid-19 krizinin etkileriyle insanların çalışma biçiminin, okul hayatının ve her gün yaptıkları işlerin kalıcı olarak değiştiğini belirtiyor. Tecrübeli teknoloji yatırımcısı, “Korkarım ki her zamanki gibi teknoloji hisselerinin yüksek performansına geri dönüyoruz” dedi.

İki hisseye dikkat

Meeks bu ay halka arz olan iki popüler teknoloji hissesinin bu yükselişten faydalanamayacağını belirtiyor. Bu hisselerden biri teknolojik altyapısıyla restoranlarla bağlantı kurarak yemek teslimatı sistemi oluşturan DoorDash, diğeri ise internet üzerinden tatil ve oda kiralama şirketi Airbnb.

Portföy yöneticisi, “Ben olsam DoorDash’e açığa satış verirdim. Çılgıncasına fazla değerlenmiş durumda ve işletme modellerinde özel olan hiçbir şey yok. Hissenin değerlemesi bu seviyede kalamaz” dedi.

9 Aralık tarihinde halka arz olan yemek dağıtım şirketinin hisseleri o tarihten bu yana %54 oranında yükseldi. Meeks hisseyle ilgili, “Şu anda 20 kat satışla işlem görüyor ve başarılı yazılım şirketleri bile sadece 6 kat satış seviyesinde” ifadelerine yer verdi.

Halka açıldı değeri ikiye katlandı

Tecrübeli teknoloji yatırımcısının uyardığı bir diğer hisse olan Airbnb ise 10 Aralık tarihinde halka arz oldu. Şirketin başarılı bir işletme modeli olduğunu söyleyen Meeks yine de hisse senetlerinde halka arzdan bu yana görülen %140’lık ralliyi açıklayacak seviyede olmadığını belirtti. Meeks, “Bu iki halka arz da saçma bir şekilde aşırı değerlendi” dedi.

Pandeminin ortasında turizm şirketinden rekor halka arz

 

Serbest fon getirileri 2012 yılından bu yana en yüksek seviyede

 

Borsalardaki en riskli yatırım teknoloji hisseleri

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)