E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTeknoloji düşüşü vadelide de sürüyor---

Teknoloji düşüşü vadelide de sürüyor

Teknoloji düşüşü vadelide de sürüyor
06 Mayıs 2021 - 08:44 borsagundem.com

Teknoloji hisselerinde satışlar ABD vadeli endekslerini aşağı çekiyor

Dün Wall Street'te teknoloji hisselerinde gözlenen satış baskısı, bu sabah vadeli endekslerde karışık bir seyir izlenmesine yol açıyor.

Teknoloji hisselerinin hâkim olduğu Nasdaq 100 vadeli endeksi düne göre 2,75 puan, yüzde 0,2 ekside. S&P 500 vadeli endeksi sadece 0,75 puan yukarıda ve Dow Jones Sanayi Endeksi düne göre 27 puan, yüzde 0,08 artıda.

Analistler, Çin'in Avustralya ile ekonomik diyaloğu askıya almasının ticari gerilimleri yeniden ön plana çıkarmasının yatırımcıların temkinli olmaya yönettiğine işaret ediyorlar.

Yatırımcılar ayrıca, Fed üyelerinden tahvil alımlarının azaltılmaya ne zaman başlanacağı konusunda mesajlara çok fazla odaklı olmaya devam ediyorlar ve gözler ABD Hazine kağıdı getirilerinin seyrinde.

Avrupa borsalarında karışık bir açılış bekleniyor, vadeli endeksler yatay seyir izliyor

BoE'nin bugün yapacağı Para Politikası Komitesi toplantısından gelecek mesajları bekleyen Avrupa borslarının güne karışık bir seyir ile başlamaları bekleniyor.

AB InBev, Societe Generale, Air France-KLM, Volkswagen, ING ve UniCredit'in nmali sonuçlarının da yön vermesi beklenen Avrupa piyasalarında
FTSE 100 endeksinin 4 puan artıda, DAX'ın 15 puan ekside ve Cac-40'ın yatay açılması bekleniyor.

Vadeli endeksler de yatay seyre işaret ediyor. FTSE 100 vadeli endeksi şu sıralarda 9 puan, FDAX 4 puan ve Eurostoxx 50 vadeli endeksi 4 puan artıdalar.

Yabancılar hangi hisselerde alım satım yapıyor

Piyasalarda TCMB ve BoE faiz kararları izlenecek

Asya borsaları, ABD verileri öncesinde yükselişte

Şirketlerin açıklanan 2021 yılı ilk çeyrek bilançoları

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)