E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakTeknik Yapı'ya milyar dolarlık teklif---

Teknik Yapı'ya milyar dolarlık teklif

Teknik Yapı'ya milyar dolarlık teklif
18 Aralık 2013 - 04:19 borsagundem.com

Teknik Yapı'dan Durbakayım, Kuveytli yatırımcıların Evora İstanbul'un benzerinin yapılması için kendilerine 1 milyar dolarlık teklif geldiğini söyledi

Kuveytli yatırımcılar, Evora İstanbul’a benzer bir projenin ülkesinde geliştirmesi için Teknik Yapı’ya teklifte bulundu. Kuveyt’te düzenlenen Gayrimenkul Fuarı’nın öncesinde Teknik Yapı’nın İstanbul’daki Holding binasına gelerek görüşmelerde bulunan Kuveytli yatırımcılar, yaklaşık bir milyar dolarlık projeyi Teknik Yapı ile birlikte hayata geçirmek için Teknik Yapı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım ile görüştü.

Umut Durbakayım,  Tuzla’daki Evora İstanbul gibi her çözümü kendi içinde sunun bir proje için görüşme yapıldığını söyledi. Proje için İstanbul’da ulaşımı kolay ve denize yakın bir bölgeyi tercih ettiklerini aktaran Durbakayım, “Fon yetkilileri yaklaşık 5 bin konutluk Evora İstanbul gibi çok büyük bir projenin 30 ayda tamamlanması ve yaşama hazır hale gelmesinden etkilendiler. Görüşmemizde bu projenin aynısını bizimle birlikte yapabilir misiniz dediler” diye konuştu.

Özel tasarım...

Durbakayım, Kuveytlilerin projenin hem batılı yaşam tarzına hem de Doğu kültürüne hitap edecek özelliklere sahip olmasından etkilendiğini vurgulayarak, şunları söyledi:
“İstanbul’daki projeyi biz hazırlayacağız. Başta Körfez ülkeleri olmak üzere Doğu kültürüne uygun daire tipleri ve sosyal donatıları kendileri belirtecek. Projeyi körfez ülkelerine kendilerinin de tanıtım ve pazarlamalarını yapacaklar. 2014’ün ortalarına kadar projenin ana hatlarının belirlenmesi için çalışmaların başlayacak. Mütekabiliyet yasasının tam işlerlik kazanmasına bağlı olarak sözleşmenin imzalanması için çaba harcıyoruz.”

Türkiye cazip oldu

Uluslararası piyasalarda sıcak paranın giderek büyük risk taşımasını gerekçe gösteren Kuveytli yatırım fonunun temsilcileri, özellikle gelişme gösteren ve uluslararası piyasalarda direkt yatırım konusunda cazip hale gelen Türkiye’yi tercih ettiklerini vurguladılar. Türkiye’deki mütekabiliyet yasasına bağlı olarak gayrimenkul edinmenin kolaylığının da bu kararlarında etkili olduğunu belirten Fon yöneticileri, İstanbul’da büyük bir projeyi Teknik Yapı ile birlikte hayata geçirme isteklerini de açıkladılar.

Yeni proje fuarda tanıtıldı

Fuara katılan Demir İnşaat, Büyükçekmece’deki Demir Pukka projesini ilk kez fuarda tanıttı. Ön talep toplayan şirket, daire almayı düşünen Kuveytlileri İstanbul’da ağırlayacak. Yabancılara satış konusunda Türkiye’de yaşanan sıkıntılara değinen Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, “Yabancı yatırımcılara yardımcı olmak için fuara özel bir kitapçık hazırladık. Türkiye’den konut alırken yaşanan hukuki süreç ve prosedür hakkında bilgi verdik” dedi.

Fuara özel Ayışığı Vadi Evleri ve Demir Romance projelerinde yüzde 10 indirim yaptıklarını belirten Demir, yeni projelerinde Arap yatırımcıya özel  geniş metrekareli konutlar tasarladıklarını ifade etti. 2 ay önce Kuveyt’te düzenlenen başka bir fuara katılan şirket 10 milyon liralık satış yapmıştı.

Rezidansa Suudiler talip oldu

Geçtiğimiz hafta dünyanın en iyi rezidans projesi seçilen Quasar İstanbul da Kuveyt’teki fuarda yer aldı. Projedeki satışların yarısından fazlasını yabancılara sattıklarını ifade eden Viatrans-Meydanbey Ortak Girişim İcra Kurulu Başkanı Haydar Özkan, satışa çıktığından beri projenin yabancılardan yoğun bir ilgi gördüğünü belirterek, “Ortadoğu’dan Suudi Arabistan, Katar ve Kuveyt’ten alanlar oldu. Genellikle rezidanslara ilgi gösteriyorlar” dedi.

Özkan, projedeki Fairmount’un işletmesini yapacağı 64 rezidans için toplu alım görüşmeleri yaptıklarını belirterek, “Suudi grupla görüşüyoruz. Petrol ve farklı sektörlerde faaliyet gösteriyorlar. Rezidansların 60 tanesini almak istiyorlar” dedi.

Özkan, Quasar İstanbul’dan sonra İstanbul’a 2 proje daha yapacaklarını açıklayarak, yurtdışına da açılacaklarını, New York ve Avrupa’da proje yapacaklarını söyledi. (Milliyet - Yavuz Karaman)
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)