E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizTeknik göstergelerin güçlü olması pozitif eğilime işaret---

Teknik göstergelerin güçlü olması pozitif eğilime işaret

Teknik göstergelerin güçlü olması pozitif eğilime işaret
07 Haziran 2019 - 09:25 borsagundem.com

"Teknik göstergelerdeki güçlü görünüm ve pozitif eğilim yükseliş eğiliminin geri çekilmeler olsa da devam edeceğine işaret etmektedir"

"Haftanın ilk işlem günün hafif negatif eğilimle başlayan BIST-100 endeksi yarım günde düşük hacimli sıkışık bir seyir izlerken, bankacılık endeksindeki satışların etkisiyle günü %0,27 düşüşle 90.346’dan kapattı.

Kısa vadeli düşüş trendini yukarı kıran endeks kısa vadede 88.900 üzerinde tutundukça ilk hedef 50 GHO’nın geçtiği 91.900’ler olmak üzere yükselişini düşüşte kalan fiyat boşluğunu doldurmak üzere 93.500-94.000 aralığına doğru devam ettirmesi beklenmektedir.

Gün içine 50 GHO’nı geçtiği 91.900’lerin, kısa vadede ise bu aralığı güçlü direnç olarak çalışması beklenmektedir. Bu nedenle gün içinde 91.900 ve üzerine yükselişler trade amaçlı satış fırsatı olarak takip edilebilir.

Endeks bu seviye altında kaldıkça 88.900-89.200 aralığına doğru geri çekilme gerçekleştirmesi beklenir. Bu aralığa geri çekilme ise trade amaçlı yeni alım fırsatı olarak takip edilebilir.

Teknik göstergelerdeki güçlü görünüm ve pozitif eğilim yükseliş eğiliminin geri çekilmeler olsa da devam edeceğine işaret etmektedir. Ancak kısa vadeli göstergelerin aşırı alıma gelmesi nedeniyle gün içi yükselişlerde kar satışı yaşanma riski yükselmiş görünüyor. Endeksin güne güçlü pozitif eğilimle başlamasını bekliyoruz. "

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)