E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizTeknik göstergeler yükselişin devamına işaret ediyor---

Teknik göstergeler yükselişin devamına işaret ediyor

Teknik göstergeler yükselişin devamına işaret ediyor
02 Temmuz 2019 - 09:23 borsagundem.com

Teknik göstergelerdeki güçlü görünüm ile kısa ve orta vadeli ortalamalardaki pozitif eğilim yükseliş trendinin güçlenerek devam edeceğine işaret etmektedir

"Güne güçlü yükselişle başlayan BIST-100 endeksi bankacılık endeksindeki %6,62’lik güçlü yükseliş öncülüğünde bu eğilimi güçlendirerek günü %3,37 yükselişle 99.736’dan kapattı.

Endeks 200 GHO’nı yukarı kırdıktan sonra büyük fiyat boşluğu ile başladığı günü yüksek hacimle kapatarak kısa vadeli yükseliş trendinin çok güçlü şekilde devam edebileceğine işaret etti. Endeks 200 GHO’nın geçtiği 95.800 üzerinde kaldıkça kar satışları yaşansa da yükselişini 100.300-100.700 aralığını ilk hedef olmak üzere devam ettirmesi beklenmektedir. Ancak kısa vadede bu aralığın güçlü direnç olarak çalışması ve eneksin bu aralığa yükselişlerde kar satışlarıyla karşılaşması beklenmektedir.

Endeksin bu aralığı da yukarı kırması durumunda orta vadede 105.200-106.000 aralığı hedef konumuna gelecektir. Teknik göstergelerdeki güçlü görünüm ile kısa ve orta vadeli ortalamalardaki pozitif eğilim kar satışları yaşansa da alım fırsatı olarak kullanılacağına ve yükseliş trendinin güçlenerek devam edeceğine işaret etmektedir. Ancak güçlü yükselişe rağmen momentumda devam eden negatif uyumsuzluk süreci endekste hızlı kar satışları yaşanma riskinin çok yüksek olduğuna işaret ediyor.

Endeksin 98.400’ün altına endeks 96.400-96.600 aralığına doğru hızlı geri çekilerek oluşan fiyat boşluğunu kapatmayı deneyebilir. Gün içinde 98.400’lere doğru gerileme, kısa vadede 96.600 altına gerileme trade amaçlı yeni alım fırsatı olarak takip edilebilir. Endeksin güne sınırlı negatif eğilimle yataya yakın başlaması beklenmektedir."

Şeker Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)