E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıTeknik görünümü destekleyen seviyeler---

Teknik görünümü destekleyen seviyeler

Teknik görünümü destekleyen seviyeler
09 Kasım 2020 - 09:40 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi’nin güne alıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Hafta sonu Biden’ın seçimi kazandığı açıklanırken, Trump’tan bu konuda gelebilecek olası itirazlar ve seçim sonuçlarına ilişkin gelişmeler bir süre daha piyasaların takibinde yer alacaktır. Yurt içinde hafta sonu ekonomi yönetiminde atamalar yapılırken, TCMB Başkanı Murat Uysal görevden alındı ve yerine eski Maliye Bakanı Naci Ağbal getirildi.

Ayrıca Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak sosyal medyadan istifa ettiğini duyururken, bu konuda henüz resmi bir açıklama gelmedi.

BIST-100 Güne Başlangıç

Geçen hafta hisse piyasalarında pozitif bir seyir etkili olurken, cuma günü ise satışların yaşandığı görüldü. Ancak güçlü gelen tarım dışı istihdam rakamları kayıpların geri alınmasına katkı sağladı.
BIST-100 Endeksi cuma gününü %1,01’lik yükselişle 1.191,96 puandan tamamladı. ABD borsaları günü yataya yakın kapanışlarla tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah Biden’ın seçimi kazandığı haberinin etkisiyle alıcılı bir seyir izleniyor. Asya piyasalarında yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 8,55 – 8,57 aralığında bulunan Dolar/TL, hafta sonu yaşanan gelişmelerin ardından bu sabah 08:40 itibariyle 8,39’lu seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

BIST 100 endeksi önceki haftalarda yaşanan sert düzeltmenin geri dönüşünde %61,8 seviyesinin bulunduğu 1.175 seviyesinin üzerinde kapanışlar gerçekleştirerek olumlu bir tablo sundu. Kısa vade için endekste 1.175 seviyesini referans noktası olarak izlemeye devam edeceğiz. Temel açıdan birçok risk bulunmasına karşın bu seviyenin üzerinde kalınması, teknik görünümü destekleyerek son denemede test edilen 1.225 ve ardında da tarihi zirvelerin bulunduğu 1.250 civarını yeniden gündeme getirebilir. Aşağı yönlü hareketlerde ise ilk önemli destek noktamız bahsettiğimiz 1.175 iken buranın altına sarkılması hızlı bir şekilde önümüzdeki günlerde en önemli destek bölgesi olarak izleyeceğimiz 1.125 civarının test edilmesini sebep olabilir.

Borsada pozitif başlangıç bekleniyor

Endekste teknik görünüm hala güçlü

Risk iştahı pozitif eğilimini koruyor

Endekste kısa vadeli yön yukarı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)