E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTeknesi olmayan kalmayacak---

Teknesi olmayan kalmayacak

Teknesi olmayan kalmayacak
20 Kasım 2013 - 07:29 borsagundem.com

Denizciliği daha da geliştirmek isteyen hükumet, her 75 kişiden birinin tekne sahibi olması için teşvik paketi uygulayacak

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, önümüzdeki 10 yıl için önemli denizcilik hedefleri belirledi. Buna göre, her 75 kişiden birinin tekne sahibi olabilmesi için teşvik paketi hazırlanacak.

Milliyet'in haberine göre, tekne bağlama ve limanlarla ilgili altyapı güçlendirilecek. Gemi trafiğinin izlenmesinde kullanılan altyapı değiştirilecek, yerli teknoloji kurulacak. Amatör denizci sayısı 1 milyona çıkarılacak. Bakanlığa göre 10 yıl içinde Türkiye’de 350 bin tayfa olacak. Birleşerek büyüyen tersanelere ise teşvik verilecek.

ÖTV affı...
Gemi inşaatında kullanılacak teçhizat ve elektronik cihazlarda yüzde 70 yerli zorunluluğu da planlar arasında yer alacak.
Devlet, denizcilikte ÖTV’siz yakıt uygulaması için önemli miktarda gelirden vazgeçti.
 9 yıllık dönemde toplam 3 milyar 595 milyon liralık ÖTV tahsil edilmedi. Desteğin yüzde 27’si kamuya ait gemiler için verildi. ÖTV ödemeyen gemilerin yarıya yakınını yolcu gemileri oluşturdu.

Yatta ABD’yi solladık
Türk zenginleri, yat siparişinde ABD’yi solladı. Geçen ayın verilerine göre toplam 2 bin 821 metrelik 656 yat siparişi verilen Türkiye, toplam 2 bin 670 metrelik 65 siparişi verilen ABD’yi sipariş edilen toplam yat uzunluğunda geride bıraktı. Türkiye İngiltere ve Almanya gibi ülkeleri de geride bıraktı. Türkiye’den biri 47, diğeri 45 metrelik iki ‘süper yat’ siparişi verildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • checktelster20 Kasım 2013 11:11

    Adama bak milletin gecinmeye parası yok yaptıklarına bak.Evsizleri önce ev sahibi yapta sonra düşünürsünüz bunu.

  • KURA ÇEKİLİŞİ ÖNEMLİDİR.20 Kasım 2013 10:56

    ÖNCELİKLE 75 KİŞİ BİRARAYA GELİNECEK VE ARANIZDAN KURA ÇEKİP BİRİNİZ YET SAHİBİ OLMA HAKKI KAZANACAKTIR.sONRA DİĞER 74 KİŞİYE DE SÖZ VERECEK HERKESİ GEZDİRECEĞİNE DAİR.YOKSA KURA ÇEKİLİŞİ İPTAL OLABİLİR.

  • başvuracak arkadaşım20 Kasım 2013 10:35

    bir arkadaşım kirada oturuyor bu haberden sonra tekne almak istiyor,kira vereceğime yatımda yatarım diyor,nerden alacak acaba diye soruyor borsagündeme.

  • vazgeçeceğim galiba20 Kasım 2013 10:11

    hemenn gidiyorum almaya,eskiden bir sansalım vardı sattım yazlığa gitmeyince,şimdi madem yat olacak hemen alacağım,ama nereden denize gireceğim diye düşünüyorum,bırakın denizi yatı nereye park edeceğim sorun oluşturacak diye vazgeçmeyi düşünüyorum şimdi almaktan ne dersiniz???

  • eser20 Kasım 2013 07:38

    ayranımız yok içmeye,yat la gideriz