E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTekmeci saldırgan yine tutuklanacak mı---

Tekmeci saldırgan yine tutuklanacak mı

Tekmeci saldırgan yine tutuklanacak mı
03 Kasım 2016 - 04:14 borsagundem.com

'Saldırganın tutuklu yargılanmasını istiyoruz' diyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, Adalet Bakanlığı'nın konuyla ilgili çalışma yaptığını söyledi

Hemşire Ayşegül Terzi'yi otobüste şort giydiği için tekmeyle darp eden ve iki kez tutuklanmasına rağmen yeniden serbest bırakılması sosyal medyada büyük tepki gören Abdullah Çakıroğlu yeniden cezaevine girebilir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, görüştükleri Adalet Bakanlığı'nda konuyla ilgili çalışma yapıldığını söyledi. 

"İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Üyesi Ülkelerin Kalkınmasında Kadınların Rolü Bakanlar Konferansı"nın açılış oturumuna katılan Kaya, çıkışta kendisine yöneltilen soru üzerine kadına karşı şiddetin her türlüsünü kınadıklarını ve hemşire Ayşegül Terzi'ye yönelik saldırıdan dolayı büyük üzüntü duyduğunu belirtti.

Otobüste darbedilen Ayşegül Terzi'yi, olayın hemen ardından arayıp geçmiş olsun dileklerini ilettiğini aktaran Kaya, şunları söyledi:

"Çok büyük üzüntü duyduğumu ifade ettim ve Bakanlık olarak her zaman yanında olduğumuzu ifade ettik, psikososyal destek vermek için. Çünkü televizyondaki görüntülerinden desteğe ihtiyaç olduğu belliydi, şiddete maruz kalmıştı ve biz Bakanlık olarak hemen psikososyal destek anlamında da destek teklifinde bulunduk. Ama o sadece saldırganın yakalanmasını ve hak ettiği cezayı almasını istediğini belirtmişti. Biz de hemen Aile Bakanlığı olarak dava açılır açılmaz davaya müdahil olduk. Biz şiddetin her türlüsüne karşıyız. Hele ki Ayşegül Hanımın durumunda, kıyafetinden ötürü böyle bir şiddete maruz kalmıştı. Ve bu davanın sonuna kadar takipçisiyiz. Adalet Bakanlığımızla görüşmelerimiz sonucunda, onlar da bir çalışmanın içerisine girdiler, bu tür şiddet olaylarında tutuklu olarak yargılamanın sürmesiyle ilgili. Adalet Bakanlığının böyle bir yasa çalışması var ayrıca. Saldırganın tutuklu olarak yargılanmasını istiyoruz."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)