E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTekfen'in bünyesindeki Toros Tarım o şirketi satın alıyor---

Tekfen'in bünyesindeki Toros Tarım o şirketi satın alıyor

Tekfen'in bünyesindeki Toros Tarım o şirketi satın alıyor
06 Ağustos 2019 - 11:14 borsagundem.com

Tekfen Holding bünyesindeki Toros Tarım Nutrien'in Romanya'daki satış ve dağıtım operasyonlarını satın alıyor

Tekfen Holding bünyesindeki Toros Tarım, dünyanın önde gelen gübre üreticilerinden Nutrien'in Romanya'daki satış ve dağıtım operasyonlarını satın almak üzere sözleşme imzaladı.

Toros Tarım'dan yapılan açıklamada, söz konusu yatırım ile coğrafi yayılım ve ihracatın güçlendirilmesinin hedeflendiği belirtilerek, "Toros Tarım, bu amaçla dünyanın en büyük gübre üreticisi Nutrien çatısı altında Romanya'da gübre satışı ve dağıtımı konusunda faaliyet gösteren Agrium-Agroport Romania şirketini bünyesine katmak üzere 29 Temmuz'da hisse alım sözleşmesi imzaladı" denildi.

Tekfen Holding Tarımsal Sanayiden Sorumlu Başkan Yardımcısı Hakan Göral da yaptığı değerlendirmede, "Bu satın alma, iki yıl önce başlattığımız bölgesel güç olma stratejimizin bir parçası olarak Toros Tarım'ı, belirlediğimiz yurtdışı pazarlarda değer zinciri içinde kalıcı ve sürdürülebilir kılmak için yapıldı. Hedefimiz, önemli bir tarım ülkesi olan Romanya'yı ikinci büyük pazarımız yaparak markamızı orada da bilinir kılmak" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Guner Ergun28 Mart 2020 16:44

    Tekfen yatırımcısının gerçekten güvenini sarsdi 27 den 12 ye düştü yazık günah çok büyük guvenilir firma dedik 8 aydır mağdur olduk yönetim bi geri alim filan yapsin koskoca firmaya yakismiyor gerçekten ayıp bisey

  • Mehmet tüysüz 06 Ağustos 2019 16:23

    Tekfende 4 sene çalıştığım yerde şimdi engelli çalışmak ıstiyorum 05469474316