E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTekfen Holding'den hisse geri alım planı---

Tekfen Holding'den hisse geri alım planı

Tekfen Holding'den hisse geri alım planı
03 Mart 2016 - 15:04 borsagundem.com

Tekfen Holding, Genel Kurula sunacağı hisse geri alım planını KAP'a yaptığı açıklamada duyurdu.

Tekfen Holding, Borsa İstanbul’da işlem gören paylarının son 1 yıl içerisinde değer kaybetmesi ve mevcut fiyat seviyesinin Şirket faaliyetlerinin gerçek performansını yansıtmadığı düşüncesinden hareketle, ödenmiş sermayesinin yüzde 10'una kadar payı geri alma planını Genel Kurul’a sunuyor. Şirket, geri alım kapsamında hisse başına teklif edilecek alt limiti 0,01 (1 kuruş), üst limit ise 6 TL olarak açıkladı.
 
Şirket, KAP’a yaptığı açıklamada belirlenen azami fiyat seviyesine kadar olmak üzere, gerekli görülen hallerde kendi paylarını satın alınabileceğini belirtti.
 
Tekfen Holding’den konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:
 
TEKFEN HOLDING A.Ş. GERİ ALIM PROGRAMI
 
Amaç
MADDE 1 - (1) Bu Geri Alım Programı'nın amacı, Tekfen Holding A.Ş.'nin (kısaca "Şirket") kendi paylarını satın almasına ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.
 
Kapsam
MADDE 2 - (1) Bu Geri Alım Programı, Şirket'in kendi paylarını satın almasına, bu konuda Şirket Yönetim Kurulu'na verilen yetkiye, geri alıma ve geri alınan paylara ilişkin işlemleri kapsar.
 
Dayanak
MADDE 3 - (1) Bu Geri Alım Programı, 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanununun 22 nci, Türk Ticaret Kanununun 379 uncu, Geri Alınan Paylar Tebliği (II-22.1)'nin 5 inci ve Şirket Esas Sözleşmesi'nin 10 uncu maddelerine dayanılarak hazırlanmıştır.
 
Tanımlar
MADDE 4 - (1) Bu Geri Alım Programı'nda geçen;
a)  Şirket: Tekfen Holding A.Ş.'yi,
b) Genel Kurul: Tekfen Holding A.Ş.'nin Genel Kurulu'nu
c)  Yönetim Kurulu: Tekfen Holding A.Ş.'nin Yönetim Kurulu'nu,
d) Geri Alım: Şirket'in kendi paylarını satın alınmasını,
e)  Geri Alınan Paylar: Geri Alım Programı kapsamında Şirket'in kendisi tarafından satın alınan kendi paylarını,
f)  Geri Alım Programı: İşbu Tekfen Holding A.Ş. Paylarının Geri Alım Programı'nı, ifade eder. Geri Alımın Amacı
MADDE 5 - (1) Borsa İstanbul'da işlem gören Şirket paylarının fiyat seviyesinin son 1 yıl içerisinde değer kaybetmesi ve mevcut fiyat seviyesinin Şirket faaliyetlerinin gerçek performansını yansıtmadığı düşüncesinden hareketle, Şirket Yönetim Kurulu tarafından belirlenen azami fiyat seviyesine kadar olmak üzere, gerekli görülen hallerde Şirket'in kendi paylarını satın alabilmesi amaçlanmaktadır.
 
Geri Alım Programı'nın Uygulanacağı Süre
MADDE 6 - (1) Geri Alım Programı'nın süresi azami 6 (altı) aydır . Geri Alım Programı'nın Genel Kurul tarafından onaylanması durumunda Yönetim Kurulu, Geri Alım konusunda 6 (altı) ay süre ile yetkilendirilmiş olur.
(2)   Yönetim Kurulu, Genel Kurulu'nun onay tarihini takip eden altı ay boyunca Geri Alım, Geri Alınan Paylar'ın elden çıkarılması ile mevzuat uyarınca gereken diğer işlemlerin yapılması konusunda tam yetkilidir. Sermaye piyasasındaki şartların veya Şirketin finansal durumunun uygun olmaması durumunda Yönetim Kurulumuz pay geri alımının hiç başlatılmaması veya her an durdurulabilmesi konusunda da yetkilidir.
(3)   Yetki süresinin içerisinde kalmak üzere, Yönetim Kurulu dilediği zamanda ve farklı zamanlarda bir veya birden fazla Geri Alım yapabilir.
(4)   Geri Alım Programı'nın Genel Kurul toplantısında onaylanması suretiyle yetkilendirilen Yönetim Kurulu, bu yetkisini belirleyeceği gerçek veya tüzel kişilere devredebilir.
Geri Alıma Konu Olabilecek Azami Pay Sayısı
MADDE 7 - (1) Şirket, ödenmiş sermayesinin %10'una (yüzde on) kadar Geri Alım yapabilir. Geri Alınan Paylar'dan Geri Alım Programı süresince elden çıkarılanlar bu oranın hesaplanmasında indirim kalemi olarak dikkate alınmaz. (2) Geri Alım'a konu azami pay sayısına ulaşılmasını takiben Geri Alım Programı sonlandırılmış olur.
 
Geri Alım İçin Alt ve Üst Limitler

MADDE 8 - (1) Geri Alım kapsamında alt limit 0,01 (1 kuruş), üst limit ise 6 (Altı) Türk Lirası'dır.
 
Belirlenmişse Program Süresince Geri Alınan Payların Satış Esasları
MADDE 9 - (1) Geri Alınan Paylar'ın satış esaslarını mevzuat çerçevesinde dilediği gibi
belirleme yetkisi Yönetim Kurulu'na aittir.
 
Geri Alım İçin Ayrılan Fonun Toplam Tutarı ve Kaynağı
MADDE 10 - (1) Geri Alım için Şirket kaynakları ve faaliyetlerinden sağlanan gelirden yaratılacak azami 222.000.000 TL fon tutarı belirlenmiştir.
(2) Geri Alınan Paylar'ın toplam bedeli, kâr dağıtımına konu edilecek kaynakların toplam tutarını aşamaz.
 
Geri Alınan ve Halen Elden Çıkarılmamış Olan Payların Sayısı ve Sermayeye Oranı İle Varsa Bir Önceki Programın Sonuçları
MADDE 11 - (1) Şirket tarafından daha önce satın alınmış mevcut pay ve önceki bir Geri Alım Programı bulunmamaktadır.
 
Geri Alım Programı'nın Şirket'in Finansal Durumu ve Faaliyet Sonuçları Üzerindeki Muhtemel Etkilerine İlişkin Açıklamalar
MADDE 12 - (1) Planlanan geri alım programı Şirket'in finansal faaliyetleri üzerinde olumsuz bir etki oluşturmayacaktır.
 
Program Kapsamında Varsa Geri Alımda Bulunabilecek Bağlı Ortaklıklara İlişkin
Bilgiler
MADDE 13 - (1) Program kapsamında Şirket'in bağlı ortaklıklarının Geri Alımda bulunması öngörülmemiştir.
 
Yıllık ve Son Üç Aydaki En Düşük, En Yüksek ve Ağırlıklı Ortalama Pay Fiyatı Bilgisi
MADDE 14 - (1) Yıllık ve son üç aydaki en düşük, en yüksek ve ağırlıklı ortalama pay fiyatı bilgisi aşağıdadır:
(a) Yıllık;
En düşük pay fiyatı : 3,52 En yüksek pay fiyatı : 5,53 Ağırlıklı ortalama pay fiyatı: 4,50
(b) Son 3 aylık;
En düşük pay fiyatı : 3,52 En yüksek pay fiyatı : 4,41 Ağırlıklı ortalama pay fiyatı : 3,93
 
İlişkili Tarafların Geri Alım İşleminden Sağlayacağı Faydalar. MADDE 15 - (1) Yoktur.
Geri Alım Programı'nın Onaya Sunulacağı Genel Kurul Tarihi
MADDE 16 - (1) Geri Alım Programı, 2015 yılı faaliyet sonuçlarının görüşüleceği ilk
Olağan Genel Kurul toplantısında ortakların onayına sunulacaktır.
 
Kamuya Yapılacak Bildirimler
MADDE 17 - (1) Yönetim Kurulu tarafından hazırlanan işbu Geri Alım Programı, ilan ve toplantı günleri hariç olmak üzere genel kurul toplantı tarihinden en az üç hafta önce Şirket tarafından yapılacak bir özel durum açıklaması ile kamuya duyurulur ve eşzamanlı olarak www.tekfen.com.tr internet sitemizde yayınlanır.
(2)   Genel Kurulun onayına sunulmuş bir geri alım programında Genel Kurul tarafından herhangi bir değişiklik yapılması durumunda değiştirilmiş program, Genel Kurul tarihini izleyen ilk iş günü ortaklık tarafından yapılacak bir özel durum açıklaması ile kamuya duyurulur ve eşzamanlı olarak Şirket'in internet sitesinde yayımlanır.
(3)   Geri Alım Programı uyarınca Geri Alım işlemlerine başlanmadan iki iş günü önce, Şirket tarafından, Geri Alım yapılması planlanan dönemin başlangıç ve bitiş tarihleri, geri alıma konu payların nominal tutarı ile sermayeye oranına ilişkin özel durum açıklaması yapılır.
(4)   Şirket tarafından Geri Alım Programı çerçevesinde gerçekleşen her bir işlem için, işlem tarihi izleyen iş günü seans başlamadan önce, işleme konu payların nominal tutarını, işlem fiyatını, sermayeye oranını, program çerçevesinde daha önce Geri Alınan Paylar'ın nominal tutarını ve işlem tarihini içeren bir özel durum açıklaması yapılır.
(5)   Geri Alınan Paylar'ın elden çıkarılması durumunda Şirket tarafından; işlem tarihini izleyen iş günü seans başlamadan önce, işleme konu payların nominal tutarını, işlem fiyatını, sermayeye oranını, kalan payların sermayeye oranını, gerçekleşen kazanç/kayıp tutarını ve işlem tarihi hususlarını içeren bir özel durum açıklaması yapılır.
(6)   Şirket tarafından; Geri Alım yapılması planlanan sürenin bitmesini, programın sona ermesini ve program kapsamında planlanan geri alımların tamamlanmasını izleyen üç iş günü içerisinde Geri Alınan Paylar için ödenmiş olan azami ve ortalama bedel, Geri Alım'ın maliyeti ile kullanılan kaynak, Geri Alınan Paylar'ın toplam sayısı ve bu payların sermayeye oranı kamuya açıklanır. Şirket tarafından Geri Alınan Paylar'ın Geri Alım Programı süresince elden çıkarılmış olması durumunda ek olarak aynı şekilde; elden çıkarılan payların toplam nominal tutarı, toplam kazanç/kayıp tutarı ile ortalama satış fiyatı ve işlem tarihleri açıklanır. Geri alım programı çerçevesinde gerçekleştirilen işlemlerin özeti mahiyetindeki bu bilgiler ayrıca ilk genel kurulda ortakların bilgisine sunulur.
 
Geri Alım Programına İlişkin Diğer Bilgiler
MADDE 18 - (1) Geri alınan payların geri alım bedeli kadar yedek akçe ayrılarak öz kaynaklardan altında kısıtlanmış yedek olarak sınıflandırılır. Söz konusu ayrılan yedekler, geri alınan paylar satıldıkları veya itfa edildikleri takdirde geri alım değerlerini karşılayan tutarda serbest bırakılır.
 
Yürütme
MADDE 19- (1) İşbu Geri Alım Programı, Yönetim Kurulu tarafından yürütülür. Yürürlük
MADDE 20 - (1) İşbu Geri Alım Programı, Genel Kurul tarafından onaylandığı tarihte yürürlüğe girer.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 43,10
En Yüksek: 43,56
En Düşük: 41,66
Değişim 5,48 %
FK: 0,00
PD / DD: 0,74
İşlem Hacmi 287.529.130
Toplam Adet: 6.738.850
Ağırlıklı Ort.: 42,65
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • patron03 Mart 2016 21:06

    Müthiş başarı eller havaya

  • analist03 Mart 2016 18:46

    rekor ihale

  • ÖZ-ÖZ03 Mart 2016 17:42

    Küfürüne bereket, Cengiz'den başka kimseye inşaat-ekmek çıkmaz bu ülkede...

  • ÖZ-ÖZ03 Mart 2016 17:41

    Deniz kumundan agrega-beton karışımı hazırlamış yolsuz biri, ülkede 10 küsür yıldır, hem TOKİ hem de ''yapı'' bakanlığının başında olursa...

  • ÖZ-ÖZ03 Mart 2016 15:50

    Tabii, sözkonusu hareket öyle tavan falan değil, yanlış anlaşılmasın %2-3 marjininde tıs, tıs şeklinde...

  • ÖZ-ÖZ03 Mart 2016 15:48

    Bu haber, geçen hafta Tanap projesinden alınan son parti, ölçüm istasyon vs kapsamlı 359 milyon dolarlık ihalenin kazanılmasından daha fazla etki yaratmış görünüyor, hisse hareketinde.

  • ÖZ-ÖZ03 Mart 2016 15:46

    Ne 1 yılı, kaç yıldır gerçek değerlemesinin çok altında işlem görüyor. Beş para etmez yandaş kağıtlara tavan tavan nur yağarken. İnşaatın en büyük, en tecrübeli firmaları, Enka da... Zaten bu teknoloji ve deneyimle ülkede iş alamaz noktadalar. Tanap'ı saymıyorum, zaten o da uluslar arası proje.