E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTek-Art’tan 1.1 milyar liralık değerleme açıklaması---

Tek-Art’tan 1.1 milyar liralık değerleme açıklaması

Tek-Art’tan 1.1 milyar liralık değerleme açıklaması
26 Şubat 2018 - 20:25 borsagundem.com

Türkiye’nin inşaat, turizm ve medyada önde gelen halka açık şirketlerinden Tek-Art’a ait gayrimenkuller yeniden değerlendirildi. İşte Tek-Art’ı güçlendirecek çalışmanın detayları…

BORSAGUNDEM.COM

Turizm, inşaat ve medyada güvenli, zirveye giden kritik yatırımlarla büyüyen, sermayeyi güçlendirecek fırsatları kaçırmayan halka açık Tek-Art, örnek olacak yeni bir uygulamaya daha imza attı. Türkiye’nin tarih, doğa ve turizm cenneti, ekonomi merkezi, stratejik üç önemli kenti İstanbul, Antalya ve İzmir’de Tek-Art’ ait gayrimenkullerin ulaştığı değerler yeniden güncellendi. Ortaya çıkan rakam 1.085.010.000 TL olarak açıklandı.

ALAÇATI’DA MÜTHİŞ OTEL, İSTANBUL’DA ‘ÇILGIN PROJE’YE KOMŞU ARAZİ

Geçtiğimiz ay sermayeyi güçlendirmek adına iskontolu bedelli çağrısıyla Sermaye Piyasalarında tarih yazan Tek-Art, hemen ardından yatırımcısından beş kuruş istemeden, Ege’nin ünlü sahili Alaçatı’da tapusu şirkete ait çok kıymetli 81 dönüm araziye yaptırılan müthiş tesis müjdesini paylaştı. Yetmedi, şirket, mega kentin kaderini değiştirecek ‘Çılgın Proje’yle İstanbul’un en değerli bölgeleri arasına katılan Küçükçekmece’de Kanal İstanbul’a komşu 37 dönüm arazisi üzerinde otel, konut, ticari alan konsept projeye yönelik çalışmalara başlandığını açıkladı.

Tek-Art dev proje için ilk adımı attı

ÜÇ BÜYÜK KENTTEKİ KRİTİK ÖNEMDEKİ GAYRİMENKULLERİN YENİ DEĞERİ

Her hamlesi ses getiren, Tek-Art’a güç katan, markayı kıymetlendiren, Borsa İstanbul’da işlem gören hisselerin cazibesini katlayan, tasarruf sahiplerinde heyecan yaratan adımların mimarı genç patron Soner Yılmaz’ın talimatıyla masaya getirilen ve bir ay önce kamuoyuna duyurulan Tek-Art Turizm gayrimenkullerinin değerlemelerinin güncellenmesi işlemi de tamamlandı.

İstanbul Küçükçekmece'de bulunan bina ve stüdyolar, İzmir Alaçatı'da yapımı yeni biten 167 odalık otel, Antalya Kemer'de bulunan ve 49 yıllığına kiralanan 620 yataklı 5 yıldızlı tatil köyü için yapılan güncellemede mal varlıklarına biçilen değer toplam 1.085.010.000 TL olarak açıklandı.

zigana alaçatı resort ile ilgili görsel sonucu

Ekspertiz işlemleri Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zeynep Yılmaz Demirci tarafından yürütülen önemli çalışmayla ilgili KAP’a gönderilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

İŞTE KAP AÇIKLAMASI

"Şirketimizin 26.01.2018 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu(KAP) aracılığıyla duyurduğu ekspertiz işlemleri tamamlanmış olup;   

1- İstanbul İli, Küçükçekmece İlçesinde bulunan 37.338 m2 arsa içerisinde grup şirketlerimizin de merkezlerinin bulunduğu Bina ve Stüdyolarımızın 22.02.2018 tarihli ekspertiz raporunda KDV dahil 231.870.000 TL

2- İzmir İli, Alaçatı İlçesinde bulunan 80.966 m2 arsa içerisinde yatırımı yeni tamamlanan 167 oda (96 Standart Oda, 6 Suit Oda, 65 Apart Ünite-Villa Tipi) 464 yataklı 5 Yıldızlı Otel'in 26.02.2018 tarihli ekspertiz raporunda KDV dahil 670.240.000 TL

3- Antalya İli Kemer İlçesi Beldibi Mevkiinde 591 parsel üzerinde 60.676 m2 alan üzerine kurulu 620 yataklı 5 Yıldızlı Tatil Köyümüzün 22.02.2018 tarihli ekspertiz raporunda KDV dahil 182.900.000 TL olarak raporlanmıştır.

Söz konusu 3 gayrimenkulümüzün hazırlanmış olan ekspertiz raporlarına göre KDV dahil değeri toplamı 1.085.010.000 TL'dir."

Tek-Art’tan yatırımcısına şirkete değer katacak dev otel sürprizi!

SERMAYE ARTIRIMINDA TEK-ART İMZASI 

Sermaye Piyasalarına örnek olacak bir uygulamayla sermaye artırımına giden şirket 145.817.119 lira olan sermayesini 154.182.881 lira bedelli olarak artırarak 300 milyon liraya çıkaracak.

Yüzde 105 oranında bedelli sermaye artırımına gidecek olan şirket 1 TL nominal değerli paylarını 0.89 liradan satacak. Bu kararla bir ilke de imza atılacak. Halka arzda kullanılan iskonto uygulamasını ilk kez sermaye artırımında kullanacak olan Tek-Art Turizm hisseleri yüzde 12 iskontolu verilecek.

Yüzde 12 oranında iskontolu olarak yapılacak olan bedelli sermaye artırımı ile birlikte Tek-Art Turizm sermayesini güçlendirerek daha büyük hedeflere odaklanacak.

YENİ PROJE İCİN DÜĞMEYE BASILDI

Önemli yatırımların adresi Tek-Art İnşaat yeni bir proje için düğmeye bastı. Alaçatı'da 80 dönümlük tapulu arazisi üzerine dev turizm tesisi kuran Tek-Art, Kanal İstanbul'a komşu 37.338 metrekarelik arsasında yeni ve dev bir projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Söz konusu proje ile ilgili şirket genel kurulunun Kanal İstanbul'a komşu arazisi üzerinde, konsept proje, alternatif iş modelleri ve fizibilite çalışmaları için Tek-Art Makina'nın yetkilendirimesine karar verdiği ifade edildi.

Tek-Art Turizm'den sermayeyi güçlendirecek adım

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)