E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıTehlike yaklaşıyor!---

Tehlike yaklaşıyor!

Tehlike yaklaşıyor!
05 Ağustos 2013 - 11:10 borsagundem.com

Döviz Destek by A1 dolar/yen paritesini analiz etti...

Piyasanın uzun süreden beri JPY satışını alışkanlık haline getirdiği herkesin kabul ettiği bir durum. USDJPY 80’in altından ralliye başlayıp 100’ün üstüne çıkarken birçok fon ve yatırımcı büyük pozisyonlar inşa ettiler. Eğer pozisyon raporları da doğruysa hala piyasa yüklü şekilde bir çok para birimine karşı JPY satışında bekliyor.
Cuma günü açıklanan ABD istihdam verileri sonrası bizce ABD Merkez Bankası’nın Eylül’de varlık alım programını kesin olarak azaltacağı düşüncesi epey bir darbe yedi. Genel görüş yine Eylül için olsa da şüphe dolar için kısa vadede sıkıntı olacak gibi.
Öte yandan Ağustos’tayız. Fonlar için tatil ayı da diyebiliriz ve yüklü JPY satış pozisyonlarında kar alım isteği pozisyonu tutma isteğine baskın gelebilir. Bazı fonların bunu Mayıs sonu Haziran başında yaptıklarında paritenin başına gelenleri gördük; 103’ten 94’e hızlı bir çöküş yaşandı. Benzer bir süreç parite için ciddi bir tehlike.
Şu anda USDJPY’de büyük bankaların ve finans kuruluşlarının 105, 110 gibi hedefleri yinelemelerine rağmen parite bizce yeterli momentumdan yoksun, bu yüzden ilk etapta en azından 97 seviyesine geri dönüş bekliyoruz. 97’nin geçilmesi ise kapıyı 94 için ardına kadar açar. (dovizdestek.com)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)