E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaNeden YükseldiTedbirler kalktı hisseler tavan oldu---

Tedbirler kalktı hisseler tavan oldu

Tedbirler kalktı hisseler tavan oldu
06 Kasım 2014 - 09:45 borsagundem.com

SPK tarafından brüt takas uygulaması kaldırılan 6 hisse hızlı yükseldi, 5'i tavan oldu

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından; Beyaz Filo Oto Kiralama A.Ş. (BEYAZ), Bakanlar Medya A.Ş. (BAKAN), Yayla Enerji Üretim Turizm ve İnşaat Ticaret A.Ş. (YAYLA), Anel Telekomünikasyon Elektronik Sistemleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. (ANELT), Aksel Enerji Yatırım Holding A.Ş. (AKSEL) ve Garanti Faktoring A.Ş. (GARFA) pay piyasalarına getirilen tedbirlerin 06.11.2014 tarihli işlemlerden başlamak üzere kaldırılmasına karar verilmesi ile hisseler en çok yükselen hisseler sıralamasında ilk sıralara yerleştiler.

Güne hızlı başlayan hisselerde Garanti Faktoring yüzde 10,58 prim ve 2,09 TL fiyatla tavan oldu. Bu hisseyi Aksel Enerji yüzde 10,34 prim ve 1,92 TL fiyatla tavan olarak izledi. Beyaz Filo yüzde 9,67 kazançla tavan olurken fiyat 1,36 TL’ye, Anel Telekom yüzde 9,49 prim ile tavan fiyat 1,96 TL’ye ulaştı.

Bu hisselerin ardından Bakanlar Medya yüzde 9,05 primle 2,89 TL’ye ulaşarak tavan oldu.
Tedbirin kaldırıldığı Yayla Enerji hisseleri ise en yüksek 8,91 TL’ye yükselmesine rağmen burada tutunamadı. Hisse fiyatı 8,70 TL’den işlem görürken kazanç oranı ise yüzde 2,59.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ender09 Kasım 2014 13:26

    borsada ky yer yok hele sığ kağıtlarda defalarca yaşadım nesela ditaş intema vs kağıtlarda kesin söylüyorum ben satana kadar gitmedi vallahide billahide sattığımın ertesi günü en az yüzde 10 gibi primler yeptılar tecrübelerle sabit sığ kağıtlara girmeyin.

  • İsadami08 Kasım 2014 19:48

    Borsa hile yalan dolan yeri. Borsadan tamamen çiktim etrafimda borsaya girmek isteyen tüm yakimlarimi uyariyorum. En azindan bist 30 haricendeki hisselerden uzak durmalarini öneriyorum.

  • gerçek yatırımcı07 Kasım 2014 14:00

    Brüt takas işi küçük yatırımcıyı cezalandırmaya dönmüş durumda,sen git manipülatörü kişi olarak ver cezanı şirketin tüm hisselerine nasıl ceza verirsin,ben hasbel kader hisse almışsam bekliyorsam benim suçum ne...SPK suçu kimin varsa onu cezalandırsın,herkesi değil,zaten bu işin doğasına aykırı ...

  • borsamasya07 Kasım 2014 07:55

    brüt takas olayına bende kesinlikle katılıyorum. bu uygulamaya spk bir an önce son vermelidir. resmen kağıtların önü kesiliyor ve gerekçede küçük yatırıcıyı mağdur etmemek. böyle bir saçmalığa kimse inanmıyor. tavana gidecek hissenin önünü keserek siz nasıl küçük yatırımcıyı korumuş oluyorsunuz bunu biri izah etsin allah aşkına.

  • bist yalan dolan 06 Kasım 2014 21:38

    bence brüt takas işi hisseye giremiyenleri sokmak için bir tuzak adamlarda para var giremiyoz araya diyorlar hop brüt takas pani ortamı yangın yeri haramiler dalar elde avuçta ne var topla sonra sal yukarı hadi brütten çıkardık bu arada ne ocaklar sönerken ne rezidanslar ne yatlar ne kotralar alınır bist bence yabancı vezengine hizmet yeri bugün akenerji tavana giderken adamlar hususi önünü gerdi bistekilere hakkımı helal etmiyorum