E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTedarik zinciri krizi bilançoları vuracak---

Tedarik zinciri krizi bilançoları vuracak

Tedarik zinciri krizi bilançoları vuracak
25 Ekim 2021 - 11:05 borsagundem.com

Sosyal medya şirketi Snap’in beklentilerin altındaki bilançosu borsalara ilişkin kritik bir ipucu veriyor olabilir. Borsa uzmanı Art Hogan bilanço paylaşacak şirketlerin piyasaların beklentilerini düşürebileceğini öngörüyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’de güçlü gelen bilanço rakamları bir süredir Wall Street’teki yükselişlere destek oluyordu. Ancak bilanço paylaşımı yapacak diğer şirketlerin rakamları yatırımcılarda hayal kırıklığı yaratabilir.

Yatırım danışmanlığı şirketi National Securities’in Baş Borsa Stratejisti Art Hogan önümüzdeki süreçte şirketlerin bilanço hedeflerine ulaşamayabileceğini ve piyasa öngörülerinin gerisinde beklenti paylaşabileceğini söyledi.

Art Hogan CNBC’deki röportajında, “Kemerlerinizi bağlayın. Bu ekonomik döngü içerisinde ilk defa ciddi anlamda daha fazla şirketin beklentilerini yükseltmek yerine düşürdüğünü duyacaksınız” dedi

Hogan’ın olumsuz beklentilerinin en önemli sebepleri tedarik zincirindeki tıkanma, enflasyon ve istihdamdaki daralma.

Borsa uzmanı açıklamasında, “Güçlüler ve zayıflar arasında ciddi bir bilanço sezonu olacak. Güçlü şirketlerin gerçekten de fiyatlandırma yeteneği var” ifadelerine yer verdi.

Hogan söz konusu yorumlarına sosyal medya platformu Snapchat’in ana şirketi olan Snap’in üçüncü çeyrek bilançosunu örnek gösterdi. Sosyal medya şirketi Perşembe günü paylaştığı bilançosundaki gelirleri beklentilerin altında kaldı ve şirketin gelecekteki bilanço öngörülerini de düşürdü. Snap olumsuz tablonun sebebi olarak reklamcılık sektöründeki sıkıntıları ve küresel tedarik zincirindeki tıkanmaları gösterdi. Bilanço açıklaması sonrası Snap hisseleri %27 düştü.

Borsa uzmanı açıklamasında, “Toplam talep toplam arzı geride bıraktı. Eğer satacak bir şeyiniz yoksa muhtemelen reklam bütçenizi yükseltmezsiniz” ifadelerine yer verdi.

Hogan uzun vadeli yatırımcıların volatilitedeki sert değişimlere karşı tepki verme dürtüsüne direnmelerini tavsiye etti. Borsa uzmanı yatırımcıların portföy tercihlerinde halter stratejisini uygulamasını öneriyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre halter stratejisi portföylerde çeşitlendirmenin sağlanması için sıklıkla kullanılan stratejilerden birisi. Söz konusu stratejiye göre yatırımcılar piyasaların zıt iki ucundaki alanlarda yatırım yaparak (değerinin altındaki hisselere karşı büyüme odaklı hisseler gibi) daha ılımlı hisselerdeki yatırımlarını boş bırakıyorlar. Portföyün görünümünün halter biçimini alması sebebiyle söz konusu yöntem halter stratejisi (barbell strategy) olarak adlandırılıyor.

Art Hogan açıklamasındaBilanço raporlarındaki herhangi bir değişim, uzun vadeli yatırım planınızda geniş kapsamlı bir değişiklik yapmak için doğru bir zamanlama değildir. Ancak büyüme tarafında hangi hisseleri satın aldığınıza, seçtiğiniz şirketlerin sektör liderleri olduğuna ve fiyat kazanç oranına karşı fiyat ve getirilere göre hesapladığınıza emin olun” uyarısında bulundu.

Borsa uzmanı bilançolardaki sıkıntılı sürecin sene sonuna kadar devam etmeyeceğini savundu. Hogan’ın S&P 500 Endeksi için yıl sonu beklentisi 4.700 puan seviyesinde. Endeksin bu seviyeye ulaşması için Cuma günü kapanışından itibaren %3 oranında yükselmesi gerekiyor.

Hogan röportajının sonunda, “Önümüzde uzun bir yol var ve bana kalırsa bu yılki doymayan talebin büyük bir kısmı 2022’ye sarkıyor” görüşlerine yer verdi.

Küresel piyasalar haftaya karışık seyirle başladı

 

Dolar, kritik haftaya ‘zirvede’ başladı

 

Bakır fiyatları, düşük stokların desteği ile arttı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • RAMO CANCAN25 Ekim 2021 12:15

    BUNLARI BİLİNÇLİ OLARAK YAPIP DÜNYA DA BÜYÜK BİR EKONOMİK KRİZ ÇIKARTMAK DEĞİL Mİ AMAÇLARINIZ SONRA YALANDAN DÜRÜST İNSANLARI OYNUYORLAR.BUNLARDAN HER ŞEY BEKLENİR.