E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiTecübeli borsacıdan enflasyona dikkat uyarısı---

Tecübeli borsacıdan enflasyona dikkat uyarısı

Tecübeli borsacıdan enflasyona dikkat uyarısı
10 Temmuz 2020 - 16:58 borsagundem.com

Geçtiğimiz aylarda merkez bankalarının korona virüs destekleriyle dünya borsaları yukarı yönlü bir eğilim gösterdi. Fakat bu destekler aynı zamanda borsalarda uzun zamandır görünmeyen enflasyonu tekrar gündeme taşıyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Günümüzde birçok profesyonel yatırımcı için faiz oranlarının sürekli olarak aşağıya indiği bir dönem yaşandı. Fakat merkez bankalarının politikaları ve devletlerin salgınla mücadele modelleri enflasyonu tekrar gündeme getiriyor.

Londra merkezli yatırım şirketi Canada Life Investments’ın Kıdemli Araştırma ve Strateji Yöneticisi Daniel White “1994’te işe başladım. Tüm kariyerim boyunca faiz oranları hep aşağıya indi. Büyüme hisselerini satın almaksa tek yönlü bir ticaret oldu” ifadelerini kullanıyor.

White Marketwatch’a verdiği röportajda değişen maliyetleri düşük tutmayı hedefleyen, dış kaynak kullanımına güvenen ve çok fazla sabit maliyeti olmayan şirketlere atıfta bulunarak, “Enflasyon olmadığında ya da sürekli olarak aşağıya düştüğünde hafif varlıklı işletmeleri alırsınız. Fakat ekonomik sistemde enflasyon oluştuğunda tüm manzara değişmeye başlar” ifadelerinde bulunuyor. White enflasyonla birlikte otellerden kamu hizmetlerine kadar yüksek sabit maliyeti olan şirketlerin aniden bu maliyetleri aktardığının görüleceğini belirtiyor.

Altın rallisinde onsun 1.800 doları geçerek son dokuz yılın en yüksek seviyesine çıkması merkez bankalarının agresif mali harcamaları finanse etmesi yönündeki endişeleri yansıtıyor. Bunun bağımlılık yapıcı bir etkisi olduğunu söyleyen White hükümetlerin inşa konusunda teşviklerini arttırmasının harcamaların yolunu açacağının altını çiziyor.

White'ın yatırım stratejisi

White kendi yatırım firmasının da bir miktar bu yatırım seline katıldığını belirterek, “Kesinlikle bir miktar teknoloji yatırımı yaptık fakat yatırımlarımızı koruyoruz” ifadelerini kullandı ve şirket ismi önermek istemediklerini belirtti. White, “Borç seviyelerine oldukça dikkat ederek, zorlu bir işletme dönemi içerisinde olan otelcilik sektörü hisseleri gibi hisseler aldık” sözlerine yer verdi.

Borsa uzmanı, “Gerçek şu ki daha çok teşvik olduğu sürece birkaç aylık zayıf bir dönem olsa da borsalar daha fazla yukarıya meyilli olacak. Fakat her geçen ay gelecek için daha büyük problemler biriktiriyoruz” ifadeleriyle sözlerine son verdi.

Altın rallisinde hedef büyüdü

 

New York borsası yatay seyirde açıldı

 

ABD'de ÜFE artış beklenirken düştü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ye11 Temmuz 2020 12:35

    Bu işi bilmiyorsun. reisi dinle öğren.. Reis ne dedi ? faizler düşerse, enflasyon düşer dedi..

  • Enflasyon yok10 Temmuz 2020 18:02

    Ne enflasyonu yahu bizde enflasyon falan yok sallamayın geçen sene aldığım pinpon topu aynı fiyat bu sene,iki sene evvel aldığım çim biçme makası aynı fiyat koyunları kırktığım makas halı saha bayrak direği aynı fiyat nerde enflasyon var.

  • VFGFG10 Temmuz 2020 23:44

    HADİ LEN ORDAN MARKET VE PAZARA BAK. DİNGİL.