E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiTEB Yatırım Vakıfbank'ı model portföyüne ekledi---

TEB Yatırım Vakıfbank'ı model portföyüne ekledi

TEB Yatırım Vakıfbank'ı model portföyüne ekledi
16 Ekim 2014 - 11:24 borsagundem.com

TEB Yatırım model portföyünü güncelleyerek hisse değişiklerini açıkladı

TEB Yatırım tarafından hazırlanan model portföyden Halkbank'ın çıkarılarak yerine Vakıfbank'ın eklendiği belirtildi. TEB Yatırım tarafından yapılan açıklamada model portföye alınan ve çıkarılan hisselerle ilgili olarak şu değerlendirme yapıldı:

''3Ç14 finansal sonuçlar öncesinde model portföyden Halkbank’ı çıkartıp yerine Vakıfbank’ı ekliyoruz. Vakıfbank’ın 3Ç’de sektörün üzerinde kredi büyümesi, çeyreksel olarak  kredi-mevduat spredinde 70bp ve net faiz marjında 40bp iyileşme ile  bankalar arasında en güçlü sonuçları açıklamasını bekliyoruz. Bankanın 3Ç’de net faiz marjındaki iyileşmenin diğer bankalar içinde açık ara en iyisi olmasını bekliyoruz. Ayrıca bankanın %40’a yakın artırarak komisyon gelirlerinde tarihinin en yüksek rakamlardan birine ulaşacağını tahmin ediyoruz. Dolayısıyla, bankanın tüm yıl için yatay net kar hedefini aşmasının olasılığı artmış olacak.   

Halkbank’ı temel olarak ve değerleme açısından hala beğeniyor olmamıza karşın, model portföydeki bu değişiklikle Halkbank önerimize bir ara veriyoruz. Halkbank’ın 3Ç’de sektör ortalamasının üzerinde kredi büyümesi, kredi-mevduat spredinde 70bp ve net faiz marjında 18bp iyileşme yakalayacağını bekliyoruz. Ancak, bankanın sorunlu kredileri, sigorta iştiraki satışının ve katılım bankası kurulmasının gecikmesi gibi bazı olumsuzlukların hisseyi olumsuz etkileyebileceğini düşünüyoruz. Sigorta satışının bu yıl sonuna kadar tamamlanmasını bekliyorduk, ancak ihale süreci tahminlerden çok daha fazla zaman alacak gibi. Yine, gerekli kanun değişikliklerinin meclisten henüz geçmemiş olmasından dolayı katılım bankası kurlmasının da gecikmesi sözkonusu.  Son olarak, İran ve Kuzey Irak petrollerinin satışında finansal aracılığın devamı konusu net değil, daha net bir resim için bir kaç aya daha ihtiyaç var. ''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 16,48
En Yüksek: 17,36
En Düşük: 15,58
Değişim 4,37 %
FK: 4,68
PD / DD: 0,68
İşlem Hacmi 538.940.572
Toplam Adet: 33.386.973
Ağırlıklı Ort.: 16,09
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)