E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTe-Mapol'ün halka arzı bugün başlıyor---

Te-Mapol'ün halka arzı bugün başlıyor

Te-Mapol'ün halka arzı bugün başlıyor
04 Aralık 2013 - 11:20 borsagundem.com

Te-Mapol Kayseri Organize Sanayi’ndeki yatırımlarını büyütmek amacıyla borsada işlem görmeye hazırlanıyor

Polimer plastik levha üretimi ve satışında Türkiye’nin önde gelen kuruluşlarından TE-MAPOL, Kayseri Organize sanayi’ndeki yatırımlarını büyütmek amacıyla borsada işlem görmeye hazırlanıyor. Şirket bugün ve yarın yatırımcı talebi toplayacak.
 
Borsa İstanbul Yönetim Kurulu'nun 05/11/2013 tarihli toplantısında alınan karar uyarınca; Temapol Polimer Plastik ve İnşaat Sanayi Ticaret A.Ş.'nin (Şirket)  sermayesinin, mevcut ortakların rüçhan haklarının tamamen kısıtlanması suretiyle 4.000.000 TL'den 5.250.000 TL'ye artırılmasıyla ihraç edilecek 1.250.000 TL nominal değerli paylar, 1 TL nominal değere tekabül eden beher pay için 6,62 TL sabit fiyatla talep toplama ve satış yöntemiyle Neta Yatırım  Menkul Değerler A.Ş.'nin aracılığında 9-10/12/2013 tarihlerinde iki iş günü süre ile "TMPOL.BE" koduyla Borsa istanbul Birincil Piyasası'nda satışa sunulacak.

Birincil piyasa işlemlerinin tamamlanmasını takiben ihraç edilen payların GİP Listesi'ne kabulü yapılarak Borsa İstanbul Gelişen İşletmeler Piyasası'nda işlem sırası açılacak.

Şirket'in işlem sırasına gönderilecek emirlerde maksimum lot miktarı 2.500 adet olarak uygulanacak.
2007 yılında Kayseri Organize Sanayi Bölgesinde 2.500 m2’lik kapalı alanda tek üretim hattıyla faaliyetlerine başlayan TE-MAPOL,  2013 yılında 10.000 m2 lik alanda 3 üretim hattıyla yıllık 25 milyon TL’lik ciroya ulaşacak.

Otomotiv, banyo, mobilya, medikal, beyaz eşya ve açıkhava  reklam sektörünün önemli girdilerinden biri olan polimer plastik levha ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayan TE-MAPOL, 2007 yılında yıllık 500 ton olarak başladığı üretimini,  2013 yılında 5 bin tonu aşarak 6 yıl içinde 10 kat arttıracak.

TE-MAPOL Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Samancı, 2012 yılında 4 bin ton üretim karşılığında 21 milyon TL ciro elde ettiklerini ve 2 milyon TL FAVÖK yarattıklarını belirterek 2013 yılında 25 milyon TL hedefe ulaşacaklarını ve 2,5 milyon TL üzerinde FAVÖK yaratacaklarını belirtti. Yurtiçi ve yurtdışından gelen talebe yönelik yatırım ihtiyacını  karşılamak ve operasyonel verimliliklerini arttırmak amacıyla sermaye gereksinimlerini olduğunu ifade eden İbrahim Samancı, “yatırımcının desteğiyle hızlı büyümeyi devam ettireceğiz” dedi.

Borsa İstanbul A.Ş. Gelişen İşletmeler Piyasası’nda işlem görecek olan TE-MAPOL’ün halka arzı, NETA Yatırım tarafından Borsada sabit fiyatla talep toplama ve satış yöntemi ile gerçekleştirilecek. Şirket, 6.62 TL lik fiyat üzerinden halka arz edilecek ve halka açıklık oranı yüzde 23,8 olacak. Samancı, “halka arzdan elde edilecek bütün gelir işletme sermayesinin güçlendirilmesi ve yeni yatırım planlarının gerçekleştirilmesi için kullanılacak” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • metin04 Aralık 2013 13:36

    yatırımcılarda bist'te şirket bulamıyor sanki gel bir sen eksiktin,kar yapıyorsan karını neden bölüşüyorsun,?büyümek istiyorsan ortak bul? ha milleti sayaçağım borsaya gireçeğim dersen HOŞGELDİN bizde seni bekliyorduk dört gözle

  • zxt04 Aralık 2013 11:43

    yakında şirket sayısı yatırımcı sayısını geçecek,kim alıyor bunları ortada kimse kalmadı