E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıTD Securities'ten önemli TL yorumu---

TD Securities'ten önemli TL yorumu

TD Securities'ten önemli TL yorumu
21 Ocak 2021 - 16:03 borsagundem.com

Merkez bankası'nın faizleri sabit tutmasının ardından TL ile ilgili yorumlar gelmeye başladı. TD Securities'e göre Türk Lirası'nda kazanımlar sınırlı kalacak

TCMB Para Politikası Kurulu kararları sonrasında kurlarda yaşanan hareketleri değerlendiren TD Securities, Türk Lirası'nın ABD Doları karşısında kazanımlarının sınırlı olacağını öngördüklerini bildirdi.

TCMB'nin politika faizini yüzde 17'de tutmasının Kasım ve Aralık ayındaki faiz artırımlarından sonra para politikasında sıkılaştırmanın "sona ermiş olması olasılığına" işaret ettiğini belirten TD Securities, "USDTRY paritesi daha da aşağı gelebilir, ancak böyle bir hareketin zorluğu şu anda artı. USDTRY'nin geçtiğimiz 2 ayda görülen gibi keskin şekilde gerilemesi daha düşük olasılık" değerlendirmesini yaptı.

TD Securities USDTRY için 7,7241'den 7,13 hedefi ile 12 Kasım'da açtığı kısa pozisyonunu 7,38'den kapattığını da belirtti.

Merkez Bankası faizleri değiştirmedi

Kurlar faiz kararına ne tepki verdi?

'TL, faiz kararı öncesinde değer kazandı'

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali Kılıç keşan 21 Ocak 2021 23:47

    Politikanız yanlış uygulama faizleri yüksetlltmekle neye yarar öncelikle faizleri düşürünki ülkemize dövüz gelsin

  • Ömer21 Ocak 2021 23:38

    100 lira 20 lira gibi oldu. Para pul oldu çok kötü bir durumdayız.

  • Can can21 Ocak 2021 19:55

    Enflasyon rakamlarına göre TCMB gerekirse Şubat ayında faiz arttirim kararı verebilir. Herhangi bir sıkıntı yok.usd seviyesi bunu doğruluyor. Bist hisse fiyatları uygün. Panik yapacak birsey yok diye düşünüyorum. Ytd.