E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiTD Securities'in TCMB'den faiz indirim beklentisi---

TD Securities'in TCMB'den faiz indirim beklentisi

TD Securities'in TCMB'den faiz indirim beklentisi
10 Ocak 2020 - 17:04 borsagundem.com

TD Securities Merkez Bankası'nın Perşembe günkü toplantısında 150 bp faiz indirimine gidilmesini bekliyor

TD Securities'in Cuma günkü raporuna göre kurum, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) haftaya gerçekleştireceği politika toplantısında 150 baz puan faiz indirimine gidilmesini bekliyor.

Dolar/TL  kurunun kilit değişken olduğu vurgulanan raporda, TCMB'nin en az 100 bp faiz indirmesi durumunda, kurun açıklamadan kısa süre sonra yüzde 0.3 civarında yükseliş kaydederek 5.90 civarına yükselebileceği belirtildi. Daha az faiz indirimlerinin ise TL üzerindeki negatif etkiyi azaltacağı ifade edildi. Haftalık repo faizinde değişikliğe gidilmemesi ya da 25 bp indirim yapılması durumunda TL'nin açıklamadan kısa süre sonra 5.85/5.87 seviyesine güçlenebileceğinin altı çizildi.

Piyasanın yaklaşık 25 - 50 bp indirime göre pozisyonlandığı belirtilen TD raporunda 100 - 150 bp indirimin büyük bir sürpriz olarak algılanacağı ve kısa vadeli tahvil faizlerini düşüreceği ifade edildi.

Kurum, mevcut haliyle yüzde 12 seviyesinde bulunan bir hafta vadeli repo faizinde daha önce değişikliğe gidilmemesini bekliyordu. Raporda, kurumun piyasadaki düşük faiz endişesi fazla olmadığı sürece TCMB'den genişlemeci adımlarına devam etmesini beklediği ifade edildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)