E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul'a Merkez dopingi: 110 bini aştı!---

Borsa İstanbul'a Merkez dopingi: 110 bini aştı!

Borsa İstanbul'a Merkez dopingi: 110 bini aştı!
12 Aralık 2019 - 18:05 borsagundem.com

Borsa İstanbul, beklentilerin üzerinde gelen 200 baz puan indirimin ardından günü %2.03 oranında yükselişle 110.114 puandan tamamlayarak son 20 aydaki zirvesini yenilemiş oldu.

BORSAGUNDEM.COM

FED’in beklentiye paralel faizlerde değişikliğe gitmemesinin ardından Piyasalar TCMB’nın bugün açıklayacağı faiz kararına kilitlendi. Merkez kritik faiz kararını bugün öğleden sonra saat 14:00’de açıkladı.

Merkez Bankası yılın son faiz kararını açıkladı!

Merkez’in faiz kararının ardından ECB’nin ilk kadın başkanı olan Lagarde’nin vereceği faiz kararı piyasaların radarında oldu. ECB beklentilere paralel hareket ederek faizlerde değişikliğe gitmedi.

Avrupa Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

POWELL İNDİRİM YOK DEDİ

Dün piyasa kapanışının ardından gözler FED’e çevrildi. FED beklentiye paralel faizleri sabit tuttu. Kararın ardından Başkan Powell’ın açıklamaları takip edildi. Powell, olası faiz artırımlarının gelecek yıldan sonrası için konuşulabileceğini söyledi. Powell ayrıca, "Faizleri artırmak için enflasyonda çok önemli ve kalıcı yükseliş gerekiyor" diye konuştu. Powell’ın açıklamaları 2020’de faizlerde değişiklik yapılmayacağı algısı yarattı.

BIST’DE YABANCI TAKASININ SIRRI

Borsa İstanbul'da, yabancı yatırımcı takas oranında son iki haftadır görülen ve diğer verilerle desteklenmeyen hızlı düşüşün, yabancı yatırımcı mülkiyetindeki bazı hisselerin bir Türk bankasına rehin verilmesi ile meydana geldiği belirtildi.

TASARI KABUL EDİLDİ

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komisyonu, Türkiye'ye uygulanması öngörülen yaptırımları içeren tasarıyı 18'e karşı 4 oyla kabul etti. Ekim ayının sonunda ABD Temsilciler Meclisi'nde kabul edilen tasarı Kongre'nin üçüncü ayağı olan Senato'da da onaylanırsa ABD Başkanı Trump'ın onayına gidecek.

ABD Başkanı Trump’ın şuana kadar ki Türkiye’ye karşı iyimser duruşu bu kararın piyasalar üzerindeki etkilerini sınırlı kılıyor.

KRİTİK TARİFE TOPLANTISI

ABD Başkanı Trump bugün Beyaz Saray'da ekonomi ekibiyle Çin'e yönelik yeni tarifelerin 15 Aralık'ta başlayıp başlamamasını tartışacak. Beklenti tarifelerin ertelenmesi yönünde birleşirken, aksi yönde çıkacak karar piyasalarda satış baskısı yaratır yorumları geldi.

BORSA İSTANBUL YÜKSELİŞLE BAŞLADI

Borsa İstanbul PPK toplantısı öncesi güne %0.59 oranında yükselişle 108.555 puandan başladı.

Açılışta bankacılık endeksi yüzde 0,89, holding endeksi yüzde 0,55 yükseliş kaydetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 0,95 ile gayrimenkul yatırım ortaklığı, en çok gerileyen ise yüzde 0,47 ile orman, kağıt, basım oldu.

Avrupa borsaları, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) faiz kararı öncesi güne alış ağırlıklı başladı.

Avrupa borsaları yükselişle açıldı

BORSA, GÜNÜN İLK YARISINDA YÜKSELDİ

Günün ilk yarısında yükseliş eğiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 1.275,95 puan artarak 109.197,63 puana çıkarken, toplam işlem hacmi 4,3 milyar lira düzeyinde gerçekleşti.

İlk yarıda bankacılık endeksi yüzde 1,10 ve holding endeksi yüzde 0,86 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 2,74 ile spor, tek gerileyen ise yüzde 1,43 ile turizm oldu.

Analistler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) beklentiler doğrultusunda faizlerde değişiklik yapmamasının ardından bugünkü Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararının yatırımcıların odağında bulunduğunu ifade etti.

BORSA İSTANBUL YÜKSELİŞLE KAPANDI

Borsa İstanbul, Merkez Bankası'nın beklentilerin üzerinde gelen 200 baz puan indirimin ardından yükseliş bankacılık hisseleri öncülüğünde güçlendi. 

TCMB'nin faiz kararının ardından Avrupa Merkez Bankası'da (ECB) faiz kararı takip edildi. ECB beklentiye paralel faizlerde değişikliğe gitmedi. Bu kararın ardından ECB Başkanı Lagarde'nin konuşması piyasaların gündeminde yer aldı. Piyasa Lagarde'nin açıklamalarına pozitif tepki gösterdi ve endeks 110 bine dayandı.

Ben ne şahinim ne de güvercinim

Borsa İstanbul, ABD Başkanı Trump'ın ticaret görüşmelerine ilişkin yaptığı açıklamayla 110 bin puanı aştı. Trump, "Çin ile büyük bir anlaşma yapmaya yakınız, onlar da biz de bunu istiyoruz" dedi.

Borsa İstanbul, beklentilerin üzerinde gelen 200 baz puan indirimin ardından günü %2.03 oranında yükselişle 110.114 puandan tamamlayarak son 20 aydaki zirvesini yenilemiş oldu.

BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 2.192,98 puan artarken, toplam işlem hacmi 10,7 milyar lira olarak gerçekleşti. Bankacılık endeksi yüzde 2,48 ve holding endeksi yüzde 1,93 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 4,15 ile spor, en çok gerileyen ise yüzde 0,80 ile turizm oldu.

Analistler, yarın yurt içinde sanayi üretimi, yurt dışında ise ABD'de perakende satışlar başta olmak üzere veri gündeminin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 106.400 seviyesinin destek, 110.500 puanın direnç konumunda bulunduğunu bildirdi.

Günün önemli şirket haberleri 12/12/2019

Yabancı payının en çok arttığı ilk 10 hisse!

 

DOLAR / TL

Dolar saat 17:52 itibariyle 5.7665 lira seviyesinde bulunuyor. Açılışın ardından en düşük 5.7653 lira, en yüksek 5.8113 lira seviyesi görüldü. Euro ise 6.4177 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro/dolar paritesi 1.11213 seviyesinde. Gram altın 272.8 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 11.97 seviyesinde.

Merkez'in faiz kararıyla dolar gevşedi

 

BORSA İSTANBUL FED ÖNCESİ YATAY SEYRETTİ

Borsa İstanbul, FED'in vereceği faiz kararından önce günü %0.08 oranında düşüşle 107.921 puandan tamamladı.

Borsa İstanbul FED öncesi yatay seyretti

 

FED FAİZ KARARINI AÇIKLADI

2019'un son faiz kararını açıklayan Fed, beklentilere paralel olarak faiz oranlarında bir değişikliğe gitmedi.

Fed faiz kararını açıkladı

 

POWELL: FAİZ ARTIRIMLARINI GELECEK YILDAN SONRASI İÇİN KONUŞABİLİRİZ

Fed Başkanı Powell, olası faiz artırımlarının gelecek yıldan sonrası için konuşulabileceğini söyledi. Powell ayrıca, "Faizleri artırmak için enflasyonda çok önemli ve kalıcı yükseliş gerekiyor" diye konuştu.

Powell: Faiz artırımlarını gelecek yıldan sonrası için konuşabiliriz

 

AVRUPA BORSALARI GÜNÜ YÜKSELİŞLE KAPATTI

Avrupa borsaları ABD Merkez Bankası Fed'in politika faiz kararına ilişkin beklentilerle günü yükselişle tamamladı.

Avrupa borsaları günü yükselişle kapattı

 

ABD BORSALARI FED KARARI SONRASI SINIRLI YÜKSELDİ

ABD borsaları Fed'in faiz oranlarını sabit tutma kararının ardından mütevazı bir şekilde yükseldi.

ABD borsaları Fed kararı sonrası sınırlı yükseldi

ASYA BORSALARI KARIŞIK SEYRETTİ

Asya'da hisse senetleri Perşembe günkü işlemlerde karışık seyretti.

Asya borsaları karışık seyretti

 

BEYAZ SARAY'DA KRİTİK TARİFE TOPLANTISI

ABD Başkanı Trump bugün Beyaz Saray'da ekonomi ekibiyle Çin'e yönelik yeni tarifelerin 15 Aralık'ta başlayıp başlamamasını tartışacak.

Beyaz Saray'da kritik tarife toplantısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (30)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)