E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıTCMB'nin faiz kararı yurt içi piyasaların yakın takibinde yer alacak---

TCMB'nin faiz kararı yurt içi piyasaların yakın takibinde yer alacak

TCMB'nin faiz kararı yurt içi piyasaların yakın takibinde yer alacak
18 Mart 2021 - 09:15 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi'nin güne karışık bir açılışla başlaması bekleniyor.

Fed beklentilere paralel faiz oranlarında değişikliğe gitmedi. Yayınlanan ekonomik projeksiyonlarda büyüme ve enflasyon beklentilerinde yukarı yönlü revizeler olurken, 2023 yılının sonuna kadar faiz artışı beklenmediği görüldü. Bugün ise TCMB'nin faiz kararı yurt içi piyasaların yakın takibinde yer alacak. Piyasadaki konsensüs beklentiler 100 baz puan, Gedik Yatırım olarak bizim tahminimiz ise
125 baz puan faiz artırımı yönünde şekilleniyor.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

o 14:00 Türkiye - TCMB Faiz Kararı Önem: Yüksek
o 15:00 İngiltere - BoE Faiz Kararı Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

ABD tahvil faizlerindeki yükseliş gün içerisinde hisse piyasaları üzerinde baskı oluşturdu. Dün tarihi zirvelerini yenileyen BIST-100 Endeksi günün ilerleyen bölümünde kazançlarını geri verdi ve günü
%0,53'lük düşüşle 1.562,11 puandan tamamladı. Fed toplantısı sonrasında projeksiyonların faizlerin uzun bir süre düşük kalacağına işaret etmesi risk iştahını destekledi. ABD borsaları günü yükselişlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri yataya yakın hafif alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 7,51 - 7,53 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 7,48'li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi'nin güne karışık bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

ABD Başkanı Biden'ın Rusya ile ilgili söylemlerinin Rusya'dan sonra en fazla etkilediği piyasalardan biri TL varlıklar olurken, bu açıklamalar BIST 100'de de tarihi zirveler test edildikten sonra sert satışların yaşanmasına neden oldu. Endeks tarihi zirvesini test ederken günlük yükselişin çok büyük bir bölümü Koç Holding ve iştirakleri sayesinde gerçekleşti. Gün sonunda da HDP'nin kapatılmasına yönelik dava haberi ile iç siyasetteki gelişmeler gündeme vurdu. Bugün bu gelişmelerin etkisi ile birlikte TCMB PPK toplantısından gelecek açıklamalar volatiliteyi artıracaktır. Bugün endekste ilk destek seviyesi 1.535 olup bu seviyenin altında trend desteğimiz 1.501 seviyesinde bulunuyor. Yukarıda ise 1.570 ve dün görülen tarihi zirve olan 1.589 güçlü dirençler konumunda olacaktır.

Tüpraş ve Beyaz Filo sorusu

 

Yabancı işlemlerinde öne çıkan hisseler

 

Günün önemli şirket haberleri 18/03/2021

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)