E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıTCMB'nin faiz kararı sonrasında TL varlıklar pozitif ayrıştı---

TCMB'nin faiz kararı sonrasında TL varlıklar pozitif ayrıştı

TCMB'nin faiz kararı sonrasında TL varlıklar pozitif ayrıştı
25 Eylül 2020 - 08:59 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi'nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Piyasadaki genel beklentiler faiz oranlarında bir değişim olmayacağı yönünde şekillenirken, TCMB dünkü toplantısında politika faizini 200 baz puan artırdı ve %8,25 oranından %10,25 oranına yükseltti. Küresel çapta ise vaka sayılarında devam eden artış eğilimi salgın kaynaklı endişeleri ve daha sıkı tedbirler gelebileceğine dair korkuları ön planda tutuyor. Ekonomilerde gözlenen toparlanmanın devamlılığı da piyasalar açısından önem taşıyor.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

o 15:30 ABD - Dayanıklı Mal Siparişleri Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Gündemdeki mevcut endişe ve riskler hisse piyasaları üzerinde baskı oluştururken, ABD tarafında tekrar görüşmeleri başlayacak olan teşvik paketine ilişkin gelişmeler izlenecek. Yurt dışındaki dalgalı seyre karşın TCMB'nin faiz kararı yurt içi piyasaları destekledi.

BIST-100 Endeksi pozitif ayrışarak günü %1,53'lük yükselişle 1.119,56 puandan tamamladı. ABD borsaları günü sınırlı yükselişlerle tamamlarken, ABD vadelileri bu sabah hafif alıcılı bir seyir izliyor.
Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 7,63 - 7,64 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 7,62'li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi'nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Yurtdışındaki zayıf görünüme karşın güne yataya yakın bir başlangıç yapan BIST 100 özellikle TCMB'nin kararı sonrası pozitif ayrışmasını güçlendirdi. Yurtdışı piyasalarda da sabahki satıcılı görünümün ardından gün içinde toparlanma yaşanması BIST'teki alımlarda etkili oldu. Endeks dünkü yükselişle birlikte son bir aylık periyottaki en yüksek kapanışını gerçekleştirmiş oldu. 1.122 ağustos başında yaşanan yükseliş sürecinde izlediğimiz kapanış bazlı bir diğer önemli seviye olmaya devam ediyor. Endeks buranın da üzerinde kapanışlar gerçekleştirebilecek olursa son dönemde oluşan konsolide kanalının üst bandı olan 1.141 gündeme gelebilir. Geri dönüşlerde ise 1.113 ve atında 1.100 ilk önemli destekler. Yeniden 1.100 altına sarkılacak olursa satış baskısı artabilir.

Hisse bazında hareketlilik ön plana çıktı

Haftanın kapanışına doğru toparlanma sürebilir

Link Bilgisayar ve Hatek sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)