E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTCMB'den sonra ECB de faiz kararını açıkladı---

TCMB'den sonra ECB de faiz kararını açıkladı

TCMB'den sonra ECB de faiz kararını açıkladı
24 Ekim 2019 - 14:41 borsagundem.com

TCMB'nın faizi 250 baz puan indiriminin ardından Avrupa Merkez Bankası (ECB)'da faiz kararını açıkladı. ECB faiz oranlarında beklentiye paralel davranarak bir değişikliğe gitmedi

Piyasalarda bugünün en önemli gündem konusu TCMB ve ECB'nin vereceği faiz kararıydı. Önce TCMB daha sonra ECB faiz kararını açıkladı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) Ekim toplantısı gerçekleşti. Toplantıdan beklentinin üzerinde 250 baz puan faiz indirimi kararı çıktı.

Merkez Bankası kritik faiz kararını açıkladı!

Piyasalarda TCMB'nın ardından saatler 14:45'i gösterdiğinde ECB'nin vereceği faiz kararı takip edildi.

ECB FAİZİ SABİT TUTTU

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Konseyi bugün yaptığı toplantıda gösterge konumdaki refinansman faiz oranını, marjinal kredi kolaylığı faiz oranını ve mevduat faiz oranını değiştirmeyerek sırasıyla yüzde 0,00, 0,25 ve -0,50 seviyesinde tuttu.

Yönetim Konseyi yaptığı yazılı açıklamada, ECB faiz oranlarının enflasyon görünümü yüzde 2 hedefine güçlü şekilde yaklaşana kadar cari seviyede veya daha düşük kalmaya devam edeceğini vurguladı.

VARLIK ALIMI 1 KASIM'DA BAŞLIYOR

Eylül ayındaki toplantıda net varlık alımlarına yeniden başlanmasının kararlaştırıldığını hatırlatan ECB Yönetim Konseyi, varlık alımlarının 1 Kasım'dan ikilaren aylık 20 milyar euro ile başlayacağını belirtti. Yönetim Konseyi, varlık alımlarının politika faizlerinin destekleyic etkisini güçlendirmek için gerekli olduğu sürece devam edeceğini vurguladığı açıklamasında, varlık alımlarının ECB faiz artırımlarına yeniden başladıktan kısa süre sonra sona ereceğini ifade etti. Yapılan yazılı açıklamada, ECB'nin portföyündeki varlıklardan vadeleri dolanlardan gelmekte olan ana paraların yeniden yatırıma yönlendirilmesine devam etme niyetinde olduğu da vurgulandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)