E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiTCMB'den hükümete enflasyon mektubu ---

TCMB'den hükümete enflasyon mektubu

TCMB'den hükümete enflasyon mektubu
31 Ocak 2023 - 15:21 borsagundem.com

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) enflasyonun 2022 yılında hedeflenen aralığın üzerinde gerçekleşmesinden dolayı hükümete açıklamalarda bulunulan bir mektup gönderdi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) hükümete açık enflasyon mektubu gönderdi. Banka, 2022'de enflasyon hedeflerinin tutturulamaması konusunda hükümete yönelik mektubunda liralaşma stratejisine vurgu yaptı.

TCMB tarafından hükümete gönderilen açık mektupta şu ifadelere yer verildi:

"1211 sayılı Merkez Bankası Kanunu’nun 42. maddesi uyarınca, enflasyon hedefine ulaşılamaması halinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) hedeften sapmanın nedenlerini ve alınması gereken önlemleri Hükümet’e yazılı olarak bildirmesi ve kamuoyuna açıklaması gerekmektedir. 2022 yılı enflasyonu hedef aralığının üzerinde gerçekleşmiştir. Bu çerçevede, enflasyonun hedeften sapmasının nedenlerini açıklayan 2023 yılının ilk Enflasyon Raporu ile enflasyon hedefine ulaşmak için uygulanacak para politikasını özetleyen 2023 Yılı Para Politikası ve Liralaşma Stratejisi metinlerini ekte bilgilerinize sunuyoruz.

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)