E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTCMB: V tipi toparlanma demek için erken---

TCMB: V tipi toparlanma demek için erken

TCMB: V tipi toparlanma demek için erken
09 Temmuz 2020 - 17:30 borsagundem.com

TCMB telekonferans yöntemiyle yatırımcı toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda, ekonomide umut veren sinyallerin olduğu belirtilirken, "V tipi toparlanma demek için erken" vurgusu yapıldı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) telekonferans yöntemiyle yatırımcı toplantısı gerçekleştirdi.

MB'nin bu formatta ilk kez gerçekleştiği toplantıda 200'e yakın yerli ve yabancı katılımcı yer aldı.

Merkez Bankası, ekonomide kademeli açılma adımları ile birlikte iktisadi faaliyetteki toparlanmanın mayıs ayı itibarıyla başladığını açıkladı.

MB'nin açıklamasında, " Yakın dönemde uygulamaya konulan parasal ve mali tedbirler, finansal istikrara ve iktisadi faaliyetteki toparlanma sürecine katkı yaptı." denildi.

Açıklamada, "Türkiye'de sağlık sisteminin diğer ülkelere göre güçlü yapısı pandeminin ekonomi üzerinde olumsuz etkilerini sınırladı." ifadelerine yer verildi.

Toplantıda öne çıkanlar şu şekilde:

Kredi büyümesindeki ivme yılın ikinci yarısında azalabilir.

İmalat ve ihracat sektöründeki toparlanma güçlü.

Umut veren sinyaller var ama V tipi toparlanma demek için erken.

İkinci yarı talep etkisiyle enflasyonda sınırlı düşüş olacak.

Sorunlu kredilerdeki artış sınırlı.

Enflasyondaki arz tarafından gelen baskının geçici olduğunu düşünüyoruz.

2.yarı daha olumlu cari işlemler dengesi görünümü bekleniyor.

İhracat öngörülenden daha güçlü bir şekilde toparlanıyor, yılın ikinci yarısında daha olumlu bir cari işlemler dengesi görünümü bekleniyor.

Yılın ikinci yarısında normalleşme süreci ile birlikte talep yönlü dezenflasyonist etkiler daha belirgin hale gelecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatandaş09 Temmuz 2020 20:29

    söz var savaş kestirir ,söz var baş kestirir ,işi bilmeyenle yola çıkarsan olacağı buydu ,yazıklar olsun ,yahu herkes her şeyi ulu orta konuşsada merkez bankası bin düşünüp bir konuşmalı bunlar hiç düşüneden konuşuyor al işte giden borsayı yere çaktılar

  • Keltepe09 Temmuz 2020 18:30

    Baktı filmin sonu pek iyi değil merkezde temkinli açıklama yaptı V tipi değil de M tipi olacak herhalde nasıl diyor siz buna ikili tepe.

  • muck09 Temmuz 2020 18:26

    Damat bey, bişe çarptı Borsamıza, dünya borsalarına roket çarptı.. Bize ne çarptı gerekli açıklamayı bekliyoruz. Teşekkürler : )  Leylek mi ? motorsiklet mi ? boğa mı ? yoksa atom bombası mı ? neyse ekonomi emin ellerde, güvenli liman türkiye : ))

  • vatandaş09 Temmuz 2020 18:13

    ALLAH KAHRETSİN

  • Mucise Reis ;)09 Temmuz 2020 18:08

    Ya, açıklamalara bakınca haklı çıkan tarafda  olmakdan yine kez üzüldüm. Borsanın hali ortada. USD açığımız var. USD basamıyoruz.  USD açığımız var. USD borçlar var. Enflasyon artıyor fazla TL den, hayat pahalılığı var. TL basuılsada, adil ve eşit dağıtılmadığından TABANDA aç, gelir durumu bozuk insanlarımız var. USD nedne Türkiye ye gelmiyor ? DAMAT, USD para beden Türkiye ye gelmez oldu. Turizm diyoruz oda yok covid var. işsize kadar kredi borcu var. Garip olan, onca TL basılıyor, nasıl bir atölye yada üretim hattı açılıyor ? hiç açılmıyor. Dışarıdan itah edilen hangi ürünlerin, içeride üretimi başladı ? hiç başlamadı nerede ise. EEeee ? onca basılan TL nereye gitti ? faizleri düşürdük, vadeli hesaplar bozuldu, usd vergi kondu alınmasın diye. eee ? o hesapdaki TL ler nereye harcandı ? ev eşyası, boya, badana, ev, bina, ithal oto, ithal telefon, vb. ithalata gitti. Ekonomi sarmalı yanlış yönetiliyor. Durum iyi değil.