E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıTCMB toplantısı ve faiz kararı ön planda ---

TCMB toplantısı ve faiz kararı ön planda

TCMB toplantısı ve faiz kararı ön planda
24 Aralık 2020 - 09:21 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi'nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Küresel çapta aşı kaynaklı iyimser hava risk iştahını desteklerken, mutasyon ve salgın kaynaklı endişeler aşağı yönlü risk unsurları olarak gündemdeki yerini koruyor. Bugün Avrupa ve ABD piyasalarında Noel tatili nedeniyle erken kapanışlar gerçekleşecektir. TCMB'nin faiz kararı TL varlıkların seyri açısından önem taşırken, konsensüs beklentiler TCMB'nin 150 baz puan faiz artırımına gitmesi yönünde şekilleniyor. (Gedik Yatırım: 100 bp artış)

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

o 14:00 Türkiye - TCMB Faiz Kararı Önem: Yüksek
o 16:30 ABD - Dayanıklı Mal Siparişleri Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Küresel hisse piyasalarında dün de hafif alıcılı bir seyir etkili oldu. Aşı kaynaklı iyimserlik piyasaları desteklerken, salgın kaynaklı gelişmeler ve ekonomik veri akışları fiyatlamalar üzerinde etkisini sürdürecektir. TCMB'ye yönelik faiz artırım beklentilerinin desteklediği BIST-100 Endeksi günü %0,90'lık yükselişle 1.417,66 puandan tamamladı. ABD borsaları günü karışık kapanışlarla tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah hafif alıcılı bir seyir izleniyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor.  Endeks kapanışında 7,63 - 7,64 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 7,65'li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi'nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

BIST 100 Endeksi dün gerek gün içi gerekse kapanış bazlı zirvelerini bir kez daha yeniledi. Küresel bazda alımların etkili oldu günde endeks günün tamamında pozitif bölgede kaldı. Bugünkü TCMB toplantısından sıkılaşma adımlarının devamına yönelik beklenti karşılık bulacak ve kurlarda aşağı yönlü hareketler görülecek olur ise endekste pozitif seyir devam edebilir. Endekste kısa vadede ilk destek noktası 1.410 iken altında 1.390 kısa vadeli trend desteği olarak önemli olacaktır. Hafta başında test edilen 1.368 ise kısa ve orta vade için en önemli desteğimiz konumunda. Yukarıda ise ilk direnç seviyemiz 1.436 iken buranın üzerinde hareketin hızlanması beklenebilir.

Yurt içi piyasalar Merkez Bankası'na odaklandı

Günün önemli şirket haberleri 24/12/2020

TL varlıklarda kar realizasyonuna dikkat!

Merkez öncesi alıcılı açılış bekleniyor

Pozitif seyir ile yeni zirve test edilebilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)