E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiTCMB resmi rezervleri eylülde yüzde 5 geriledi---

TCMB resmi rezervleri eylülde yüzde 5 geriledi

TCMB resmi rezervleri eylülde yüzde 5 geriledi
27 Ekim 2020 - 10:11 borsagundem.com

Resmi Rezerv Varlıkları, Eylül'de bir önceki aya göre %4,9 azalarak 79,7 milyar ABD doları düzeyinde gerçekleşti

Resmi Rezerv Varlıkları, Eylül'de bir önceki aya göre yüzde 4,9 azalarak 79,7 milyar ABD doları düzeyinde gerçekleşti. Bu dönemde alt kalemler itibarıyla, döviz varlıkları bir önceki aya göre yüzde 6,3 azalarak 36,3 milyar ABD doları, altın cinsinden rezerv varlıkları da yüzde 3,7 azalarak 41,8 milyar ABD doları olarak gerçekleşmiştir.

Merkez Bankasından yapılan açıklamaya göre, vadesine 1 yıl veya daha az kalmış Merkezi Yönetim ve Merkez Bankası’nın önceden belirlenmiş döviz çıkışları (döviz kredileri, menkul kıymetler ve mevduat işlemlerinden doğan yükümlülükler) bir önceki aya göre yüzde 0,3 artarak 25,7 milyar ABD doları olarak gerçekleşmiştir. Bu tutarın 20,6 milyar ABD doları anapara, 5,1 milyar ABD doları faizden oluşmaktadır. Ayrıca, Merkez Bankası’nın yurt içi ve yurt dışı yerleşik bankalarla yapmış olduğu finansal türev işlemlerinden kaynaklanan net döviz ve altın yükümlülükleri 62,9 milyar ABD doları olup, söz konusu tutarın 19 milyar ABD doları bir ay vadelidir.

Şarta bağlı döviz çıkışları, 1 yıl içinde ödenecek Hazine garantili dış borçlar ile diğer yükümlülüklerden (döviz ve altın cinsinden zorunlu karşılıklar bloke hesabı ve akreditifler) oluşmaktadır. Söz konusu yükümlülükler bir önceki aya göre yüzde 26,8 artarak 39,9 milyar ABD doları olarak gerçekleşmiştir.

Borsa, negatif gündemde yön bulmakta zorlanıyor

Günün önemli şirket haberleri 27/10/2020

Rusya ekonomisinde yüzde 4 daralma beklentisi

Şirketlerin açıklanan 2020 yılı 9 aylık dönem kar zararları

İşte kurlardaki yükselişin nedeni?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • H. İ. Zengince28 Ekim 2020 16:30

    Bir yastık altı lafı çıkmış. Gaye ne onları getirin Bi şekilde iç ederiz demek isteniyor. Ben böyle anlıyorum. Pandemi dolayısıyla işsiz kalan halkın birikimleri bir Bors füryasıyla ellerinden alınmadım. Eğer kaldıysa vicdanınız cevap verin.

  • Cenk27 Ekim 2020 11:39

    Ekonomi=füven

  • Gercekler27 Ekim 2020 10:38

    Devletin kısa sürede sattığı on milyarlarca doları kimler aldı, ileride hepsi yine en milli hareketlerle büyük karla satacaklar mı! Gecen yılların operasyonları mu tekrarlanacak! Hem dış mihrak muhabettinden hem dovizi öilli şekilde en yüksek fşyatlardan boşaltmadan ekonomik ve politik rant

  • Yaktın bizi dolar27 Ekim 2020 10:38

    Milletin yastık altı dövizlerini ekonomiye kazandırmak istiyorsanız onları yatırım yapmaya teşvik etmek istiyorsanız doların yükselişini durdurmsnız lazım. Yoksa bu kafayla rezervler yükselmez.

  • Cingöz27 Ekim 2020 10:24

    Altınları da satmaya başlamışlar